Sorare undertecknar licensavtal med det tyska fotbollslandslaget

Sorare tillkännagav ett licensavtal med det tyska fotbollsförbundet för att prägla icke-fungibla tokens av spelare i den nuvarande tyska truppen.

Fotbollssamlarplattformen Sorare har nu två nationella fotbollslag undertecknat för affärer med Frankrike och nu är tyska kort på auktion. Med tillägget av de två Euro 2020-lagen har Sorare samlat nästan 150 internationella klubbar i sitt nätverk från ett antal ligor inklusive Bundesliga, Serie A och ett antal asiatiska professionella ligor.

Detta är den tyska fotbollens första razzia i NFT-världen. Bara förra veckan undertecknade det tyska fotbollsförbundet ett partnerskapsavtal med Fanzone, Porsches nya NFT-handelsplattform. Till skillnad från Sorare är Fanzone mer en traditionell korthandelsplattform och utelämnar fantasyfotbollsaspekten Sorare är känd för.

Tillkännagivandet kommer medan Tyskland spelar i Euro 2020-turneringen och många tror att Sorare förbereder sig för ett Global Fantasy Football-spel för EM. Enligt Sorare har de varit i samtal med ett antal andra länder som förberedelser inför Euro 2020-finalen den 11 juli.

För de nya digitala samlarobjekten erbjuder Sorare fotbollsfans möjligheten att köpa icke-fungibla tokens (NFT) i form av digitala kort som användare kan sälja vidare eller handla med. Det som gör Sorare unikt i det digitala sportkortspelet är att de kort du äger utgör ditt fantasifotbollslag och används för att tävla mot andra.

Spelare väljer fem kort varje vecka för att gå huvud mot huvud mot andra Sorare-användare med resultaten som bestäms av spelarens verkliga statistik den veckan. Vinnare tjänar kort eller kryptovaluta för sin framgång, som båda kan bytas mot fysisk valuta. Trots sin digitala natur präglas korten i begränsade mängder och vissa kan vara otroligt sällsynta. Det finns fyra sällsynthetsnivåer på Sorare: vanligt (kan inte säljas på marknaden), sällsynt (100 exemplar per spelare), supersällsynt (10 exemplar per spelare) och unika kort som är en-av-en-utgåvor.

Därför, på Sorares plattform, har varje spelare ett maximalt kortutbud på 111 per säsong. När detta skrivs är det dyraste kortet från det tyska landslaget av Robin Koch, ett supersällsynt kort numrerat två av tio. Det nuvarande budet är 968,57 $ med 18 timmar kvar på klockan.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link