Söndag Bitcoin Flash Crash ser $ 10 miljarder i positioner avvecklas


På söndagen såg bitcoin-flash-krasch och orsakade stora likvidationer över hela linjen. Med det totala börsvärdet sjönk med nästan 4 miljarder dollar

Bitcoin dumpade nästan 10 000 dollar i pris på söndag morgon eftersom det nådde ett lägsta värde på 50 900 dollar på Binance-utbyte. Att nå låga nivåer senast sett i början av mars.

Medan bitcoin såg viss återhämtning efter dumpningen, är kryptovalutan fortfarande nere över 9% på dagen.

Källa: Tradingview

Flashkrasch avvecklar 10 miljarder dollar

Enligt Bybt såg de senaste tjugofyra timmarna ett nytt rekord i likvidationer. Med över en miljon positioner som torkas av böckerna. Sammanlagt en enorm 10 miljarder dollar i positioner som likviderades.

Den enskilt största positionen såg en BTC-handel på Binance förlorade 68,73 miljoner dollar. Medan marknaden lyckades se en viss återhämtning, hade majoriteten av längtar redan undergått dumpningen.

Källa: Bybt

Binance var den bästa börsen när det gäller likvidationer och svarade för över 49% av förlorade positioner, eller 4,94 miljarder dollar. Huobi var andra med 17% av positionerna, eller 1,72 miljarder dollar i likvidationer.

Söndagens snabba krasch blev den enskilt största dagliga likvidationshändelsen efter den 15 mars, vilket såg 2,4 miljarder dollar i likvidationer när BTC dumpade från $ 60 000 till $ 55 000.

Källa: Bybt

Altcoins lider också

Bitcoin kan ha stått för majoriteten av likvidationer på söndag, men det verkar som om altcoins inte sparades heller. Ethereum stod för 1,16 miljarder dollar i förluster, medan XRP stod för 496 miljoner dollar. DOGE, ADA och FIL såg alla likvidationer från 205 miljoner dollar till 183 miljoner dollar.

Topp 10 såg alla stora förluster på söndag, med dubbelsiffriga droppar sett på alla mynt, även efter små återhämtningar. XRP, BCH, LTC och DOT såg alla nedgångar över 20% på söndag.

Källa: CoinGecko

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link