Solana ökade med 48% den här veckan eftersom smarta kontraktsplattformar leder Crypto Recovery


Solana, den sextonde största kryptovalutan efter marknadsvärde, har ökat med 12% under det senaste dygnet och 48% under den senaste veckan, enligt data från måttplatsen Nomics. Dess nuvarande pris är $ 41, det högsta priset sedan 19 maj, då det sjönk från $ 56 till $ 35 under en dag.

Medan Solana vinkar stagnerar resten av marknaden. Med 36 000 dollar sjunker Bitcoin, den överlägset största kryptovalutan och marknadens klocka, med 2% på dagen. Ethereum, det näst största, minskar med 0,3% till 2 640 dollar.

Anslutning till Solanas motståndskraft är de inhemska tokens för andra smarta kontraktsplattformar, inklusive Cosmos och Polkadot, enligt en anteckning från kryptoforskningsföretaget Messari igår.

Genom att analysera fem kryptosektorers prestanda i förhållande till den senaste tidens marknadsnedgång – smarta kontraktplattformar, decentraliserad finansiering, decentraliserade börser, valutor och Web3 – fann Messari att smarta kontraktsplattformar har visat sig vara mest motståndskraftiga mot den senaste kryptomarknadskraschen.

Kraschen, under hela maj och under en del av april, halverade Bitcoins pris till lägsta priser på cirka 32 000 dollar. Bitcoin återhämtade sig till en topp på cirka 40 000 dollar innan den sjönk till dagens pris på 36 000 dollar.

Smarta kontraktsplattformar återhämtade sig med 3,11% under den senaste veckan, medan Web3-mynt återhämtade sig bara 0,12%. Under det senaste dygnet har Cosmos hoppat i pris med 2,77% till 15,28 $ och Kusama ökat med 1,67% till 414 $. Polkadot sjönk 0,48% till 24,33 $.

Ethereum mördare?

Solana grundades 2017 och är en blockchain som stöder mycket skalbara decentraliserade applikationer (dapps). Det framställs ofta som ”Ethereum killer” eftersom projektet påstår sig bearbeta 50 000 transaktioner per sekund (TPS).

Det är mycket snabbare än Ethereums genomsnitt på mellan 10 och 15 TPS, och Bitcoins genomsnittliga TPS på mellan fem och sju.

Men med ett börsvärde på 11 miljarder dollar ligger Solana fortfarande långt efter Ethereum, det dominerande smarta kontraktsnätverket, som har ett marknadsvärde på 306 miljarder dollar.

Det har skett flera förtroendestyrkande utvecklingar för Solana.

Flera källor berättade Avkryptera igår att Solana samlar in mellan 300 och 450 miljoner dollar för att samla ut sin plattform, vilket långt överstiger den avsedda – men icke avslöjade – finansieringsnivån för sin runda i mars, som den valde att utöka efter stort investeringsintresse.

Och en ny NFT-marknad, Metaplex, som lanserades på Solana den 2 juni. Pitched som ”Shopify for NFTs”, tillåter Metaplex skapare som Grammy-vinnande musiker RAC att skapa sina egna NFT-butiker. Till skillnad från vissa populära NFT-marknadsplatser som OpenSea är Metaplex decentraliserat Det är mycket billigare att använda än Ethereum NFT-plattformar – det kostar enligt uppgift 35 cent att mynta en NFT och $ 3 för auktion.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.

Source link