Solana monterar Bullish Recovery när Crypto Markets Rebound

SOL, den ursprungliga symbolen för Solana blockchain, har haft en imponerande tillväxt sedan tisdagens krasch och steg sedan med mer än 18,31% sedan dess.

Myntet har gått lite tillbaka sedan dess, men har fortfarande ökat med nästan 5% under det senaste dygnet, enligt data från CoinGecko.

Det finns fortfarande viss osäkerhet på den totala kryptomarknaden, men Bitcoin har återigen kort rörde $ 35.000 på fredag ​​morgon, steg med nästan 4%. Flera altcoins, inklusive Dogecoin, har sett ännu större vinster på över 10%.

En viktig drivkraft bakom SOL: s återkomst har varit torsdagens lansering av tokeniserade aktier på Solana blockchain, rullat ut av det schweiziska företaget Digital Asset AG.

Tokeniserade aktier av mer än 50 offentliga företag, inklusive Facebook, Google, Netflix, Nvidia, PayPal, Square och Tesla, är för närvarande endast tillgängliga på kryptovalutautbytet FTX. De kan dock också överföras till både centraliserade och decentraliserade börser byggda på Solana blockchain.

Solana utvecklar fram och mitt

Solana lanserades i maj 2020 och har ofta utropats som en ”Ethereum-mördare”, eftersom dess blockchain-bevis på att de kan hantera 50 000 transaktioner per sekund (TPS) vid toppbelastning.

Detta överträffar Ethereums genomsnitt på mellan 10 och 15 TPS, eller Bitcoins genomsnitt på mellan fem och sju, vilket gör Solana till en stark konkurrent för att vara en valfri plattform för utvecklare som arbetar med decentraliserade applikationer (dApps).

Även om decentraliserad finansiering (DeFi) har varit ett centralt fokus för Solana, dess funktionalitet sträcker sig till andra sektorer. Med den senaste lanseringen av Metaplex, ett Solana-baserat open source-protokoll och en marknadsplats för icke-fungibla tokens (NFTs) kommer nätverket nu att vara värd för olika kryptokonstverk och digitala samlarobjekt.

Tidigare denna månad samlade Solana Labs, som utvecklar blockkedjan, 314 miljoner dollar från tungvikter som Polychain Capital, Andreessen Horowitz, CoinShares och Alameda Research för att fortsätta bygga ut nätverket.

Denna utveckling och en bredare återhämtning på kryptomarknaderna är bara några av anledningarna till SOLs senaste uppgång.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link