Sociala medier Hello Pal förvärvar Dogecoin Mining Outfit för $ 3,5 miljoner

I korthet

  • Hello Pal har förvärvat Dogecoin och Litecoin gruvarbetare Crypto Pal.
  • Företaget säger att det är den första börsnoterade enheten med primär exponering för Dogecoin.

Det kanadensiska företaget Hello Pal har förvärvat Dogecoin gruvarbetaren Crypto Pal Technology Ltd. i en affär värd 3,5 miljoner dollar. Hej Pal hävdar att affären gör det till den “enda börsnoterade emittenten som främst fokuserar på att bryta Dogecoin.”

Hello Pal grundades 1986 och är noterat på Canadian Securities Exchange och flera andra börser. Den tillhandahåller en app för sociala medier som låter användare lära sig språk, dela reseupplevelser och meddelandevänner.

Plattformen erbjuder också en digital plånbok för kryptovalutor, som Bitcoin och Ethereum. Hello Pal uppgraderar för närvarande sin plattform för att möjliggöra åtkomst till Dogecoin över sina produkter.

Förvärvet innebär också att Hello Pal får tillgång till Litecoin (LTC) gruvdrift – för närvarande äger Crypto Pal 12 500 gruvutrustningar “värd på flera platser” som också aktivt bryter Litecoin.

Företaget sa att köpeskillingen för en 51% -andel i Crypto Pal bestod av 1,5 miljoner dollar i kontanter och 1 800 000 aktier.

För närvarande byter DOGE, den sjätte största kryptovalutan efter marknadsvärde, händer i området 0,32 dollar och har tappat nästan 19% i pris de senaste sju dagarna.

Dogecoin för folket

Hej Pal-grundare och VD KL Wong sa att symbolen “ofta kallas” folkets mynt “accepteras snabbt och antas internationellt. Vi räknar med att vår användarbas och live-streamingtjänster kommer från integrationen av Dogecoin.”

Företaget noterade att Dogecoin-gruvdrift inte kräver överdriven beräkningskraft, och myntet är lätt att använda för betalningar.

Dogecoin är en av de äldsta kryptovalutorna på marknaden. Tack vare VD för Tesla och SpaceX, Elon Musk, åtnjuter projektet förnyad allmänhetens uppmärksamhet.

Musk är arbetssätt med utvecklare för att göra projektet mer miljövänligt än Bitcoin och till och med föreslår att det kan vinna mot Bitcoin om vissa större nätverksförändringar genomförs.

Tidigare denna månad, också Musk meddelat att hans raketföretag, SpaceX, kommer att lansera DOGE-1, den allra första kommersiella Lunar-nyttolasten som betalas helt i Dogecoin.Source link