Skrapper Legends NFT Collection hedrar Babe Ruth

Två män med samma namn har kommit tillsammans till kombinera icke-fungibla tokens (NFT), baseball och prisbelönt samtida konst.

William Quigley är en berömd samtida konstnär som har arbetat med några av de mest respekterade konstgallerierna världen över, inklusive Karl Hutter Fine Art, Philadelphia Museum of Fine och Art Basel. Konstnären har valts av WAXs vän och grundare, William E. Quigley, för att skapa konsten för en ny NFT-samling med Babe Ruth. Det är inte ofta som två män som delar ett för- och efternamn kan samarbeta i ett projekt.

Quigley, konstnären och SkrapperPunk har tagit den prisbelönta bilden “The Babe Bows Out” och förvandlat den till en samling NFT för att föra Ruths arv till den digitala tillgångens ålder. Fotografiet, taget av Nat Fein från New York Herald Tribune, visar Babe Ruth lutad på sin fladdermus för stöd på grund av svaghet från terminal cancer.

Publiken på Yankee Stadium var där för att fira 25-årsjubileet av ‘The House that Ruth Built’ och pensionera sin tröja nr 3. Två månader senare var Ruth död och Feins bild fortsatte att vinna Pulitzerpriset.

Nu, 2021, har stycket väckts till liv av den berömda samtida konstnären William Quigley. Samlingen heter Skrapper Legends NFT-samlingen och kommer att finnas live på WAX Blockchain den 22 juni.

Samlingen kombinerar Quigleys passion för konst med världsberömda idrottare med SkrapperPunks digitala kunskaper för att hedra en av de mest berömda idrottarna i USA: s idrottshistoria.

William E. Quigley från Wax uppgav att ”WAX är stolt över att samarbeta med William Quigley för att ytterligare fira och cementera Babe Ruths arv. Genom att odödliggöra detta oförglömliga ögonblick i idrottshistorien samlar det tre kraftverk som är så relevanta för idag: krypto, konst och sport för en oförglömlig NFT-upplevelse. ”

Skrapper Legends-samlingen

NFT-paket kommer att säljas den 22 juni och kan köpas av alla med pengar och tillgång till WAX-blockchain. Samlingen kommer att vara en begränsad körning på bara 714 paket som betyder hans 714 karriärhem. Varje förpackning kommer att säljas för $ 100 och innehåller ett enda NFT-kort med en chans att fånga en av tre ovärderliga legendariska hits.

Alla kort faller i antingen vanliga, episka eller legendariska klassificeringar. Av de 714 totala korten är 651 vanliga, vilket ger köpare en 91,18% chans att dra ett från sitt digitala paket. Köpare har 8,4% chans att dra ett av de 60 episka korten, medan de tre legendariska korten ger samlare bara 0,42% chans per förpackning för att få tur. Alla kort är förminterade vilket gör att samlare kan öppna sina förpackningar eller inte öppna dem när de väljer.

När förpackningarna har öppnats kan NFT skyddas i WAX Cloud Wallet, handlas med vänner eller säljas vidare efter ägarens eget gottfinnande.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link