Singapore Private Bank presenterar den första tokeniserade obligationen

Singapore-privata banken DBS har meddelat sin första tokeniserade obligation. Det första digitala säkerhetserbjudandet som gjorts tillgängligt på sitt digitala börs.

DBS meddelade den 31 maj. Den digitala obligationen på S $ 15 miljoner ($ 11,3 miljoner) kommer enligt uppgift ha en sexmånadersperiod, liksom en kupongränta på 0,6% per år. Vidare uppger banken att obligationen kommer att handla i S $ 10 000 (7 566 $) styrelser. En bråkdel av S $ 250 000 (189 156 $) investerings- och handelssteg som förväntas av traditionella grossistobligationer.

DBS kommer enligt uppgift att vara den enda bookrunner för transaktioner relaterade till obligationen, som äger rum på bankens digitala börs.

Singapore har lösningar

Nya rapporter angav att kryptovalutans brottsfrekvens i Singapore har ökat sedan 2018. Mer specifikt registrerade polisen i landet att över 29 miljoner dollar hade gått förlorade. Inklusive nästan 400 registrerade bedrägerifall under COVID-19-pandemin förra året. En siffra som tredubblades den för 2019.

Detta trots det regelverk som Singapore införde redan 2019 och som trädde i kraft ett år senare. Namnlösa: Payment Services Act, enligt vilken kryptovalutaplattformar var tvungna att inneha licenser. Dessutom skulle börser och kryptovalutaoperatörer placeras inom ramen för Monetary Authority of Singapore (MAS), Singapores centralbank.

Experter tror att Singapores regelverk för kryptokurrency, en av de första i världen som infördes, skulle kunna användas som en ritning av andra nationer som USA och länder i Europa.

DBS för att co-skapa Partior

Under tiden har det knappast varit tyst bakom kulisserna på DBS i år. Inte minst med deras samarbete med investeringsbanken JP Morgan och den andra singaporianska institutionen Temasek. Den 28 april uppgav rapporterna att trion arbetade tillsammans för att bilda Partior, en ny blockchain-plattform.

Enligt ett pressmeddelande från JP Morgan skulle Partior sträva efter ”att störa den traditionella gränsöverskridande betalningsmodellen” nav och tal ”, vilket har resulterat i vanliga smärtpunkter, inklusive flera valideringar av betalningsuppgifter från banker.”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link