Sichuan Shutdown Order förlamar kinesiska Bitcoin Mining Pools

I korthet

  • Sichuan skär ner kraften till vissa gruvgårdar.
  • Cryptos största gruvpooler påverkas.
  • Från och med igår underlättar 3000 Peking-bankomater statens egen digitala yuanvaluta.

Hashfrekvensen för några av de största Bitcoin-gruvpoolerna i Kina har minskat med upp till 37% efter att Sichuan beordrade energibolag att sluta tillhandahålla kraft till gruvdrift i provinsen.

Nyheter om avstängningsordern bröt igår efter ett möte mellan landets vetenskaps- och teknikbyrå och Sichuan Ya’an Energy Bureau. Energibolagen fick till början av söndagen den 20 juni (tid i Peking) för att bryta strömmen.

Kinesiska gruvbassänger är en integrerad kugge i det globala kryptoekosystemet, och många av gruvarbetarna i dessa pooler hämtar från Sichuans rikliga vattenkraft. Gruvpooler är kryptovalutagruppkollektiv som delar sin beräkningskraft för att bryta kryptovaluta

Avstängningsordern som cirkulerades till energiföretagen identifierade 26 gruvbassänger i Sichuan-provinsen.

”Molly”, marknadschef på det kinesiska blockchainföretaget Hashkey Hub, twittrade att hashfrekvensen ”redan sjönk avsevärt” efter att Sichuanes regering tillkännagav att den skulle stänga av kraften till Bitcoin-gruvdrift.

Mining pool hashrates är i fritt fall. Sedan Mollys tweet har en del gruvpool-hashrates nosedykat ytterligare. Gruvhastigheter på den bästa gruvbruket AntPool har sjunkit med 27,53%, medan BTC.coms hastighet är nere 18,34% och Huobi.pool har fallit 36,79%.

Kina har slagit ner på kryptovalutor de senaste månaderna. Det har påverkat det globala priset på krypto. Bitcoins värsta krasch på 12 år förvärrades förra månaden när betalningsföreningar upprepade stödet för ett 2017-förbud på kryptotransaktioner.

Statens nästa mål var gruvdrift. Den 9 juni Xinjiang-provinsen beställde flera krypto gruvarbetare att stänga ner. I lägga märke till, Citerade Xinjiang ”Åtgärder för granskning av energibesparingar av investeringar i anläggningstillgångar” – lite reglering som först utfärdades 2016.

Landets massiva nedbrytning av valutor som Bitcoin och Ethereum, som är svåra att reglera, sätter scenen för statens centralbankstödda valuta: den digitala yuanen. Kina piloterar för närvarande myntet, som från och med igår kan omvandlas till fiat till mer än 3000 bankomater i Peking.

Med tanke på Kinas stora inflytande på kryptogruvbrytning och marknadsvärde kan dagens fall kraftigt omforma Bitcoin-gruvindustrin som vi känner den.

Source link