Sharp Plummet för DOGE efter Musk Saturday Night Live Utseende

Elon Musk gjorde sitt efterlängtade framträdande som värd för Saturday Night Live. Och det verkar ha varit allt annat än bra för priset på dogecoin (DOGE) när det störtar från gårdagens höjder.

Den 8 maj var utan tvekan den bästa dagen i memeinspirerade altcoin DOGEs liv. Det slog det senaste i en serie av all-time toppar, toppade till $ 0,73, och klädde över $ 0,70 i några timmar efteråt. Men det kämpade för att återhämta sig efter att ha doppat från 0,71 till 0,67 dollar på fem minuter.

Ett antal små stigningar och nedgångar följde till små timmar den 9 maj. Fram till 06:29 CET, vid vilken tidpunkt indikerar en kraftig nedgång till $ 0,50. Det sjönk kraftigt från 0,66 dollar som det hade varit bara 45 minuter tidigare.

Denna händelse har tillskrivits Teslas VD Elon Musk som är värd för kvällens utgåva av Saturday Night Live. Medan affärsmannens sociala medieaktivitet hittills har gjort allt för att höja DOGEs pris, gick hans omnämnande av altcoin i showen istället till en försäljning.

Musk skämtade om DOGE, bland andra självföraktande skämt, under hela sin tid på komedin. Hans mor, Maye Musk, gick med honom för utbytet om DOGE.

Det verkar dock som om Elon Musk är mer än medveten om DOGEs volatilitet. Och i förlängning all kryptovaluta. Tidigare i veckan dök upp en video på YouTube, där teknikmogulen rekommenderade försiktighet för alla kryptoinvesterare. Han sa att det skulle vara oklokt för människor att investera sina livsparande i krypto, och att allt detta bör betraktas som ”spekulation vid denna tidpunkt.”

Robinhood kraschar mitt i DOGE-försäljningen

Med det mycket oöverträffade och oväntade fallet i DOGEs pris efter Musks SNL-utseende fick vissa utbytesplattformar tung trafik bland den resulterande försäljningen. Mer specifikt Robinhood, en av de bästa plattformarna för handel med DOGE. Ungefär samtidigt som altkoyns kraftiga prisnedgång, de rapporterade systemproblem på deras Twitter-konto.

Medan problemen verkade lösas en timme senare, Robinhood gav sina användare råd att de fortsätter att övervaka situationen. De bad också om ursäkt till alla användare som kan ha påverkats.

Förstärkt av appens Chief Operating Officer Christine Brown, som uppgav att Robinhood skulle nå ut till alla kunder som systemets driftstopp kan ha påverkat.

Det är inte första gången DOGE-aktivitet kraschar Robinhood. Appen rapporterade ”intermitterande problem” med handel efter att DOGE nådde en tidigare all-time high på $ 0,60 den 4 maj. Rapporter visar dock att det inte finns något som knyter denna krasch till stigningen i DOGEs pris vid den tiden.

DOGE utnämndes dock till skyldige till ett stort avbrott i Robinhood redan i april. Mitt i en av Elon Musks tweet-motiverade toppar i altkoyns pris. Handelsplattformen var ute av drift under ett antal timmar och anförde ”oöverträffad efterfrågan” som anledning till avbrottet.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link