Ser bortom hypen – Hur NFT-användningsfall expanderar

Kryptovärldens gradvisa razzia i mainstream accelererade snabbt i år. När intresset för icke-fungibla tokens (NFT) ökade ökade synligheten för resten av utrymmet.

För närvarande är de två framstående NFT-användningsfallet samlingsbara kapslar och NFT-konst. På grund av dessa mer stillastående användningsfall möts NFT med skepsis av vissa. I själva verket dök det till och med upp en rapport om en journalists “mardröm” -process för att få NFT. För att inte tala om de orimliga gaspriser som vissa möter under NFT-transaktioner.

Ändå verkar kritiken inte komma i vägen för allt fler NFT-droppar och NFT-izering av de olika områdena i människors liv. När mer praktiska användningsfall blir synliga och tillämpliga för allmänheten blir skeptikernas poäng mindre relevanta.

När vi gräver in i den myriad av användningsfall för NFT är det viktigt att förstå varför de är värdefulla.

Innan de utvecklades var det svårt att skapa digitala värden för tillgångar eller föremål. Anledningen är att det är lätt för vem som helst, till och med någon med lite tekniskt kunnighet, att kopiera digital konst, objekt, musik etc. Kopiera, klistra in, ladda ner.

Ange NFT och autentisering av ägarbyte.

Konstvärlden och NFT

Det finns inget bättre ställe att börja än konstvärlden. NFT skapade nya sätt att auktionera bitar, vilket ger utrymme för nya skapare och i många fall återlämnar makt till artister när det gäller upphovsrättsintrång.

Det huvudsakliga stödområdet som NFT erbjuder till konstvärlden är att autentisera bristen på och ägandet av digitala konstverk. Vem som helst kan se eller till och med kopiera autentiserat konstverk. Men när något har NFT, finns det bevis för att det inte är ett original.

I början av året uppgick den rapporterade nettovinsten för NFT-konstverk till över 9 miljoner dollar för en månad.

Konstnärer både framväxande och de med stort erkännande hoppade upp på NFT-tåget. Detta inkluderar Beeples konstverk som säljs för 69 miljoner dollar och Rick and Morty NFT-konst, som raked in hundratusentals.

NFT-konstgalen uppmuntrade också några av världens mest framstående gallerier och auktionshus att gå med i rymden. Nyligen tillkännagav Sotheby’s sin första NFT-auktion, som till och med betalades för i krypto.

Detta är ett utmärkt exempel på hur konst, även om det inte är ett praktiskt användningsfall, ännu är en bro mellan kryptorummet och vanliga konsumenter.

NFT för spelare

Det är ingen överraskning att NFT har ett praktiskt användningsfall i spelvärlden. Sedan kryptorummet började flytta in i rampljuset har spel alltid varit en väg för att observera dess olika användningsfall.

När det gäller NFT är spelare redan bekanta med digitala tillgångar och det värde som tilldelas objekt som inte alltid är konkreta. Dessutom är spelare fördelar med att utföra digitala mikrotransaktioner inom den givna världen där de deltar.

I blockchain-baserade spel, med implementeringen av NFT, kan spelare faktiskt äga de digitala objekten de har i spelet.

Det kan ändå vara lite av en mind trip för de som inte känner till digital tillgångsinnehav i spel, men detta är revolutionerande för spelare och spelutvecklare.

Stora partnerskap har bildats för att överbrygga krypto och traditionellt spelutrymme, som det mellan Atari och Enjin. De tänker skapa digitala samlarobjekt för spelare att ha i sitt NFT-valv som faktiska ägodelar bortom spelet. Minecraft, ett populärt digitalt universumspel, har också antagit NFT för digitalt markägande.

NFT: er stör sportvärlden

Sportvärlden är ännu en sektor som kände effekten av NFT-vågen. Denna bransch är full av fans redo att hoppa på samlarobjekt, dvs samla in och handla baseballkort som tidsfördriv. NFT kan i vissa fall ses som en ny version av detta.

Ett exempel är NBA-laget, Golden State Warriors, som släpper NFT-samlarobjekt för deras mästerskapsring och biljettstubbar. Red Bull och blockchain-partnern Tezos har också för avsikt att använda NFT för att skapa en uppslukande upplevelse för kunder under den kommande Grand Prix 2021.

Utöver samlarobjekt förvandlade ett mexikanskt fotbollslag en 1% andel av laget till en NFT. Detta exempel visar hur NFT kan erbjuda ägarförmåner samtidigt som de överskrider framtida skyldigheter som traditionella ägare deltar i.

Biljettföring underlättades

En annan aspekt av livet som NFT förbättrar kommer med biljettförsäljning. Detta är övergripande för alla områden, vare sig det är sport, konst eller musik. Enligt en CNBC-rapport blir minst 12% av människor lurade när de köper biljetter av något slag.

NFT är en utmärkt lösning för att se till att detta inte längre är möjligt. Kommande plattformar som Carbon tänker använda NFT som biljetter till deras exklusiva evenemang och talkbacks för användare i deras ekosystem. Det kommer att vara nästan omöjligt för dem som inte har Kols inhemska token att hålla dessa pass.

Detta är mycket tillämpligt i den ovannämnda sportvärlden. Faktum är att det ukrainska fotbollslaget Kiev Dynamo planerar att sälja matchbiljetter som NFT för sin kommande säsong.

Musikindustrin gör buller för NFT

Musikindustrin är ännu ett utrymme, som redan har sett fördelar med NFT-implementering. Inte bara löser NFT-problem för konsertbiljett, som i tidigare nämnda exempel, men de hjälper också till att förhindra royalty- och upphovsrättsintrång som annars plågar branschen.

Skivbolagets VD Antz skapade en plattform där NFT: er är bedrägerisäkra konsertbiljetter, artist-listor och konserthöjdpunkter. Oberoende artister som Kings of Leon planerar att släppa ett helt kommande album som en NFT. Det populära thrash metalbandet, Megadeath, prydde också en symbol för att kontrollera deras försäljning av varor och få kontakt med fans.

Dessutom tittar applikationer som S! NG på sätt att använda NFT för att hjälpa artister med immateriell säkerhet. Denna applikation gör det möjligt för artister att omedelbart ladda upp alla tankar, melodier, låtar, texter till blockchain som en NFT. Därigenom skapar en oföränderlig post för framtida upphovsrättsansökningar.

NFT-tillgångar IRL

Medan så mycket NFT-samtal händer i det digitala rummet, finns det verkliga, mindre kända exempel på användningsfall.

Fastigheter är ett utmärkt exempel på hur NFT kan förändra vårt sätt att interagera med fastighetsägande. Nyligen lade Michael Arrington, grundaren av TechCrunch, sin fastighet till försäljning som en NFT.

Företaget Arrington som används för försäljningen, Propy, är en förespråkare för blockchain och kryptobaserad fastighetssatsning och kommenterade NFT-transaktionen:

”… Detta första bevis på konceptet kan absolut förändra paradigmet för husägare. Och just nu skapar vi ett nytt sätt att handla hemhem i USA. ”

Förutom fastighetsutrymmet har fysiska föremål som lyxsmycken också tokeniserats med NFT. Ett Indonesiensbaserat företag skapade en symbol, In Bitcoin We Trust (IBWT), som berättigar ägaren till en fysisk diamantring som kan bytas ut via deras plattform.

Diamantförsäljningen som helhet har potential att dra nytta av denna teknik. Autentisering av ägande av en sådan värdefull fysisk tillgång kommer att göra bedräglig återförsäljning svår. Med anknytningen till fysiska föremål kan ägande av NFT ses som ännu viktigare för att bevisa autentiserbart ägande.

En ljus framtid för NFT

När sakernas internet fortsätter att minska, blir vår verklighet och virtuella utrymmen mer tillgängliga än fysiska, kommer användningsfallet för NFT att multipliceras. Sättet de implementeras i människors liv nu kommer att vara små jämfört med deras framtida kapacitet.

NFT är fenomenalt, både i deras förmåga och sin ovärderliga roll för att göra det decentraliserade rummet till verklighet för massorna. Gränsen för deras användning verkar bara begränsas av skaparnas fantasi.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link