Senator Warren ber SEC att svara på Crypto-regler senast den 28 juli

USA: s senator Elizabeth Warren, som är ordförande för senatens bankkommitténs underkommitté för ekonomisk politik, bad SEC att svara på oro angående kryptoregler senast den 28 juli.

USA: s senator Elizabeth Warren gav starka kommentarer om kryptovalutamarknaden den 8 juli och kritiserade dess volatilitet och bristen på reglering i rymden. Hon skickade också ett brev till Securities and Exchange Commission (SEC) ordförande Gary Gensler och frågade honom vad som gjordes för reglering.

I sitt uttalande sa Warren att efterfrågan på kryptovalutor och användningen av börser har stigit i höjden, men det har också gjort att ”bristen på sunt förnuft har lämnat vanliga investerare åt manipulatorer och bedragare.” Denna frånvaro av investerarskydd är vad Warren lyfter starkast ut i sina kommentarer och säger att SEC måste använda sin auktoritet för att åtgärda dessa luckor.

Warren förväntar sig ett svar från Gensler senast den 28 juli, som också har signalerat sin avsikt att komma igång med att reglera kryptomarknaden. Reuters granskade brevet, som tydligen hänvisade till det faktum att det fanns 80 miljoner dollar i förluster relaterade till bedrägerier i år. Varken han eller SEC har lämnat en kommentar i ärendet.

Men Genslers fokus på reglering överensstämmer med senator Warren, eftersom han har betonat behovet av investerarskydd och en ”polis på takten.” Inget konkret har kommit av detta ännu, men då är kryptovalutamarknaden ganska ny.

SEC-ordföranden har sagt att han skulle se riktlinjer från det amerikanska finansdepartementet om saken, vars sekreterare Janet Yellen också har kritiserat kryptovalutor. Regeringstjänstemän anser att investerarskydd, marknadsmanipulation och efterlevnad av AML-standarder är bland de viktigaste prioriteringarna när det gäller kryptoreglering.

Amerikanska kryptoreglering vid horisonten

USA ser på det hela taget att gå mot ett brett regelverk, vilket ryktades i början av året. Under de senaste månaderna har USA: s regering också fokuserat mer på cybersäkerhet efter Colonial Pipeline-incidenten.

Det brådskande att skapa ett regelverk som skyddar konsumenterna och landet som helhet är nu påtagligt. Det är uppenbart att USA nu kommer att utforma en kryptovalutaram, och det kan visas mycket snart.

Senator Warren har kommenterat kryptovalutamarknaden vid flera tillfällen tidigare, och det har nästan alltid varit mycket kritiskt. Den tidigare presidentkandidaten har föreslagit idén om en centralbank digital valuta (CBDC) men har sagt att privata kryptovalutor inte har uppfyllt sina löften.

Under tiden har Kina och andra länder tävlat bort med att designa sina egna digitala valutor.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.Source link