Senaste DeFi-hacket dränerar 7,6 miljoner dollar från FinNexus Options Protocol

Detaljerna är tunna på marken just nu, men rapporter dyker upp att FinNexus är det senaste offret för en decentraliserad ekonomi (DeFi).

Den decentraliserade alternativplattformen rapporterade inkursen på sitt Twitter-flöde under de sena timmarna av den 17 maj. Det kallade det ett smart kontrakthack men branschexperter har motbevisat påståendet och antydde att det var en stulen privat nyckel för administratörskontot.

”Vi beklagar att informera våra handlare och investerare om att FinNexus erc20-avtalet verkar ha hackats. Av säkerhetsskäl kan du ta ut dina pengar från poolerna. Teamet arbetar med den här frågan och vi kommer att tillhandahålla uppdateringar när de blir tillgängliga. ”

DeFi-analytiker Chris Blec svarade på uttalandet och sa att administratörsnyckeln antingen var stulen eller användes skadligt av en teammedlem.

Stulen administratörsnyckel eller annan DeFi-matta?

Forskningsanalytiker Igor Igamberdiev grävde in i transaktionerna och hittades att FinNexus kontraktsdistributör bytte tokenägaren till en adress på Ethereum och Binance Smart Chain. Denna adress präglade 323 miljoner FNX, värda cirka 6 miljoner dollar på Ethereum och 60 miljoner FNX värderade till cirka 1,6 miljoner dollar på BSC, och började dumpa tokens.

Slutsatsen från experterna är att det har varit en stulen administratörsnyckel eller matta.

Fem timmar efter den ursprungliga tweetet hade FinNexus ännu inte gjort det utveckla om vad som exakt hade hänt:

”Eftersom FinNexus-teamet arbetar för att ta reda på detaljerna om vad som hände ber vi våra användare att:
– Ta ut alla medel från alla pooler. (Om möjligt.)
– Avstå från att köpa den nuvarande FNX-token på börser. ”

FinNexus är ett kedjekapital DeFi-protokoll för exponering av skrivalternativ för flera tillgångar från en enda säkerhetspool. Det är det femte DeFi-protokollet som drabbas av en exploatering denna månad efter Spartan, Rari Capital, xToken och bEarn.

FNX-tokens dumpar 90%

Vid tidpunkten för pressen hade FNX-tokens fallit av en klippa och dumpat 90% under de senaste 12 timmarna enligt CoinGecko. Nedgången var en kraftig nedgång som indikerade att en stor del av protokollets symboliska säkerheter hade likviderats samtidigt under inkräktningen.

FNX handlade till cirka 0,35 dollar före utnyttjandet men kraschade till 0,018 dollar omedelbart efter det innan det flyttade upp en liten summa till 0,038 dollar. Om inte protokollet kan kompensera användaren för dessa förluster är det osannolikt att FNX kommer att återhämta sig.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

Source link