Sen Toomey kallade ut föreslagen kryptoregel, köpte sedan Bitcoin och Ethereum-aktier

I korthet

  • Senator Toomey är republikan från Pennsylvania.
  • Detta är hans första avslöjade köp av en kryptorelaterad finansiell produkt.

Förra månaden började senator Pat Toomey (R-PA) ta itu med en föreslagen regel för Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) för att övervaka kryptovalutatransaktioner.

En vecka efter att han uttryckte sin oro för finansminister Janet Yellen, som övervakar FinCEN, köpte han mellan $ 1 001 och $ 15 000 i aktier från både Grayscale Ethereum Trust och Grayscale Bitcoin Trust – produkter som gör det möjligt för investerare att äga kryptovaluta i form av aktier.

Senator Toomey lämnade in ett avslöjande igår, ett krav enligt LAGERLAGEN. 2012 års proposition, även känd som Stop Trading on Congressional Knowledge Act, kräver att alla kongressmedlemmar ska offentliggöra aktier och andra värdepappershandeln inom 45 dagar. Alabamas representant Barry Moore lämnade in en liknande information tidigare i veckan, vilket gör honom till kanske den första representanten som erkänner inköp Dogecoin.

Grayscale-förtroendet fungerar genom att skapa aktier som spårar priset på en underliggande kryptotillgång. Gråskala köper och innehar BTC och ETH för professionella investerares räkning och sätter in en förvaltningsavgift för sina problem, och sedan säljer dessa investerare aktier på den öppna marknaden efter en “lock-up” -period. Detta arrangemang innebär att priserna på aktierna ibland avviker från de underliggande tillgångarna.

Även om senator Toomey inte har köpt någon egentlig kryptovaluta kan han kanske räknas i pro-crypto-lägret med tanke på hans senaste inköp. Dessutom delar han sitt partis mildare syn på finansiella regler.

I ett brev till sekreterare Yellen den 10 juni sa senator Toomey att FinCEN: s omtvistade förslag att kräva att finansinstitut ska föra register över kryptovalutatransaktioner “skulle ha en skadlig inverkan på finansiell teknik (” fintech “), amerikanernas grundläggande integritet och ansträngningar för att bekämpa olaglig verksamhet. “

I synnerhet fann han fel med byråns föreslagna riktlinjer för kryptoföretag att samla in personlig information om människor som inte ens är deras kunder om de är mottagare av kryptotransaktioner värda mer än $ 3000.

Senatorn är inte den enda. Flera framstående förespråkare för kryptovaluta och sekretess har strid mot regeln, som övervakades av avgående finansminister Steven Mnuchin under Trump-administrationens döende dagar. En tvåpartsgrupp av amerikanska lagstiftare kallade processen “rusade” och bad om en längre kommentarperiod. Bidens administration granskar fortfarande förslaget.

Om den skulle träda i kraft skulle regeln göra kryptovalutatransaktioner mindre privata. Inte för att det påverkar senator Toomey. Han måste fortfarande lämna in uppgifter oavsett vilka tillgångar han köper.Source link