Sekretessmynt ökar 20% efter att Australien har varnat kryptohandlare mot skatteundandragande

[ad_1]

Sekretessmynt Monero, ZCash, Horizen och Rusa ökade med cirka 22% under det senaste dygnet, vilket återställde några av de förluster som drabbades av det senaste krypto krascha. Ökningen kan bero på en skattevarning från det australiensiska skattekontoret.

Dessa mynt kan dölja härkomst från transaktioner för att skydda identiteten hos avsändare och mottagare. Monero, ett av de mest populära sekretessmynt, används ofta på mörka webbmarknader, där droger och vapen och andra smugglar handlar fritt.

ZCash, som observerade vinster på 22,89% under den senaste dagen, ledde paketet. Det började stiga på fredagen klockan 9 UTC; priserna fortsatte att stiga fram till klockan 23.00, vid vilken tidpunkt de sjönk kort innan de steg igen tidigt i morse till höjder på 186 dollar, enligt data från CoinMarketCap.

Detta är ungefär hälften av ZCashs rekordhöga i år: $ 370, uppnådd den 12 maj, samma dag som Ethereum nådde en rekordhög nivå på cirka 4 362 dollar. Elon Musk, kinesiska betalningsföreningar och den kinesiska regeringen kraschade kryptomarknaden efter att de kritiserat Bitcoin, som sjönk till lägsta $ 30 000 förra veckan.

Monero följde ZCashs framgång och nådde en höjd på 293,73 $ tidigt i morse. Återigen är detta mycket mindre än priset innan Musk kraschade marknaden; Monero nådde en topp på $ 517 den 7 maj, det högsta priset någonsin.

Just nu, Bitcoin är värt bara $ 35 228 och Ethereum 2.424 dollar, drygt hälften av deras tidigare rekordhöga toppar. Så varför har sekretessmynt spikat medan resten av marknaden förblir så tyst?

Det kan ha något att göra med det australiska skattekontorets påstående igår som uppmanade landets 600 000 kryptohandlare att betala kapitalvinstskatt på sina innehav och påminde dem om att byrån matchar data från kryptoföretag.

”Även om det verkar som att kryptokurrency verkar i en anonym digital värld, följer vi noggrant var den interagerar med den verkliga världen genom data från banker, finansinstitut och kryptovalutor online-utbyten för att följa pengarna tillbaka till skattebetalaren”, säger ATO-biträdande kommissionär Tim Lo i ett uttalande.

Sekretessmyntens förmåga att dölja transaktioner gör det svårt för skattekontor som ATO att fastställa skattebedrägerier på människor. Så när skatteföretagen tar itu med krypto kan sekretessmynt ibland få en boost. De ökade med 30% förra veckan när USA: s president Joe Biden meddelade skatteplaner för krypto.

I USA har Internal Revenue Service gjort det spenderade miljoner på att försöka slå ner skattebedrägerier från sekretessmynt. I september 2020, det fick Chainalysis, a blockchain utredningsföretag som dominerar den offentliga sektorn, för att ta reda på hur man spårar sekretessmynt.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.

[ad_2]

Source link