Sekretessmynt Monero stiger 30% efter att Biden avslöjar skatteplaner för kryptotransaktioner

I korthet

  • Monero var en av de få kryptovalutorna som steg efter Bidens nya skatteplaner.
  • En ledande sekretesspolicy, Monero döljer användarnas identiteter vid transaktioner.

Sekretessmynt Monero har ökat med 32% den senaste dagen till ett pris på 316 $ per mynt. Den plötsliga uppgången Moneros pris kommer en dag efter US Treasury meddelat att från 2023 bör kryptoöverföringar över $ 10 000 rapporteras till skattekontoret.

Monero döljer transaktionernas ursprung för att bevara användarnas identitet. Det är populärt bland dem som använder kryptovalutor på den svarta marknaden och är den enda valutan som accepteras av en av de mest populära mörkmarknaderna, Vita huset.

Om USA: s skattekontor, Internal Revenue Service, inte kan spåra Monero-transaktioner, kan det inte åtala någon som strider mot reglerna. Den logiken kan ha varit tillräcklig för att pumpa myntpriset.

Med ett börsvärde på 5,3 miljarder dollar är Monero nu den 28: e största kryptovalutan efter marknadsvärde.

Men saker och ting kanske inte är så enkla. Blockchain-analysföretaget Ciphertrace har patenterad programvara det hävdar att kan spåra Monero-transaktioner, och konkurrent Chainalysis fick ett kontrakt på 625 000 dollar från IRS för att ta reda på hur man spårar transaktioner.

Monero är fortfarande ned cirka 21% under den senaste veckan trots prissteg, enligt data från Nomics.

Liksom alla toppmynt kraschade Monero efter tre stora kinesiska bank- och betalningsföretag upprepade att de inte skulle göra affärer med företag som bedriver kryptovalutatransaktioner

Betalningsjättarna – National Internet Finance Association of China, China Banking Association och China’s Payment and Clearing Association – varnade också för spekulativ kryptohandel, som “allvarligt kränker[es] om människors egendom och störningar[s] den normala ekonomiska och finansiella ordningen. ”

Kombinerat med Tesla och SpaceX VD Elon Musk’s kritik av Bitcoin på Twitter tankarna på marknaden.

Bitcoins pris föll så lågt som $ 30 415 på onsdagen innan vi återhämtade sig till sitt nuvarande pris på cirka $ 40 000. Monero sjönk till lägsta pris på $ 198, det lägsta priset sedan februari.

Men för närvarande är mynten tillbaka.Source link