SEC vill vad det inte kan få: Ripples utrikeshandelsdata

I korthet

  • SEC vill att Ripple execs ska avslöja sin utländska handelsrekord.
  • Ripple execs kommer inte att avslöja dem, och SEC har inte haft mycket framgång i sina offshore-förfrågningar.

I ett brev som inlämnades till en domstol i New York fredag ​​klagade den amerikanska värdepappersadvokaten Jorge Tenreir på att Ripple inte har avslöjat uppgifter som SEC kräver för att räkna ut om kryptobetalningsföretaget begått värdepappersbrott på 1,3 miljarder dollar.

SEC har redan analyserat plånbokadresser associerade med Ripple-vd Brad Garlinghouse och grundare Chris Larsen, och fann att hundratals miljoner XRP överfördes (antingen direkt eller indirekt) till minst ett dussin kryptobörser utanför USA.

Men Ripple har ”inte vänt om ett enda dokument som rör ett icke-amerikanskt digitalt tillgångskonto eller på annat sätt förklarat betydelsen av dessa XRP-överföringar”, läste SEC: s brev, riktat till amerikanska tingsrättens domare Sarah Netburn.

SEC kan inte få sådana poster från Ripple eller någon annan tredje part; kryptobörser är de enda som har information om intradag XRP-försäljning, heter det. SEC behöver den informationen för att avgöra om Ripples tidsbestämda företagsmeddelanden, som lanseringen av en ny fond, för att pumpa priset på XRP.

SEC tog Ripple till domstol i december och hävdade att Ripple samlade 1,3 miljarder dollar genom att sälja XRP i pågående oregistrerade värdepapperserbjudanden. Ripple förnekar dessa påståenden, men SEC kan stärka sitt fall om det skulle kunna bevisa att Ripple skiftade priset.

Om SEC kunde visa att Ripple marknadsförde XRP som en investering, kunde byrån stödja sitt fall att Ripple sålde värdepapper; enligt amerikansk lag måste företag som säljer värdepapper – investeringsavtal – registrera sig hos byrån.

Försök, försök och försök igen

Amerikanska kryptobörser berättade för SEC att de inte hade uppgifterna ”lämnar den enda vägen för utredning offshore.”

SEC gjorde en begäran till nio utländska tillsynsmyndigheter om att få dokument från 14 kryptobörser som faller inom deras jurisdiktion, fem företag som Ripple hävdar använder XRP och en oidentifierad investerare som köpte XRP direkt från Ripple.

Men enligt brevet har det inte gått så bra. Två utländska tillsynsmyndigheter har avböjt att hjälpa SEC, tre har hindrat SEC från att avslöja sitt samtal och SEC avbröt en begäran. Resten har inte uppfyllt SEC: s önskemål.

XRP var den tredje största kryptovalutan efter marknadsvärde när SEC lämnade in sitt klagomål i december. Det har fortsatt att stiga i pris trots det pågående fallet. Idag är en XRP värt $ 1,05 – mycket högre än före rättegången, då den var värt cirka $ 0,57.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link