SEC utelämnar kryptovaluta från 2021 Regulatory Agenda

US Securities and Exchange Commission (SEC) har meddelat sin lagstadgad agenda för 2021 och kryptovalutor finns inte på det.

SEC har nyfiket lämnat kryptovaluta och blockchain från sin lista över regleringsprioriteringar för 2021 enligt Office of Information and Regulatory Affairs. Den officiella utgåvan kallas våren 2021 Unified Agenda of Regulatory and Deregulatory Actions. Syftet med dokumentet är att tillhandahålla ”viktigt offentligt meddelande och öppenhet om föreslagna reglerings- och avregleringsåtgärder inom verkställande branschen”, enligt meddelandet.

Dokumentet delar upp de åtgärder som varje administrativ byrå planerar att gå vidare på både kort och lång sikt.

Några av de punkter som gjorde den regulatoriska dagordningen inkluderar cybersäkerhetsstyrning, reformer av information om kort försäljning och ändringar av depåreglerna för investeringsrådgivare.

SEC-ordförande strävar efter bredare regler

Övergången att avstå från kryptovaluta, speciellt Bitcoin, utanför agendan är lite förvånande efter att SEC-ordförande, Gary Gensler, hade talat om behovet av regler om krypto. I ett tal med kongressen i maj uppgav Gensler att hans önskan var att reglera kryptos på ett liknande sätt som aktiemarknaden.

Han sa att en av hans uppdrag är “att ge liknande skydd till börserna där du handlar kryptotillgångar, som du kan förvänta dig på New York Stock Exchange eller Nasdaq.” Medan Gensler är pro-crypto är det inte första gången han säger att det finns behov av utökade regler för att skydda investerare. I ett avsnitt av CNBC: s Squawk Box erkände ordföranden att en av de främsta frågorna var frågan om oregistrerade värdepapper som utgjorde kryptos. ”I den utsträckning som något är en säkerhet har SEC mycket auktoritet. Och många kryptotoken, jag kommer inte att kalla dem kryptovalutor för tillfället är verkligen värdepapper. ”

Medan Gensler inte driver på lagstiftningsåtgärder mot kryptos i år, gjorde han nyligen en begäran från kongressen om att inleda utfrågningar och vidta officiella åtgärder för att kontrollera krypto. Under månaden efter denna begäran har inga officiella åtgärder vidtagits.

Gensler är inte det enda stora namnet som driver på fler reglerande begränsningar kring kryptos. Senator Elizabeth Warren har länge varit kritisk mot kryptokurrency och kallat dem “ett fjärde klass alternativ till verklig valuta.” Nyligen har hon tagit en hård hållning mot gruvdrift av bitcoin i USA och motsatt sig den negativa påverkan det har på miljön.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link