SEC: s verkställande chef stiger ner dagar efter utnämningen

Alex Oh, verkställande chef för United States Securities Exchange Commission (SEC) har avgått från sin roll bara några dagar efter att hon utsetts. Denna åtgärd kom efter kritik från en domare om hennes beteende i en tidigare roll som företagsadvokat för ExxonMobil.

I ett tillkännagivande den 28 april angav Oh ”personliga skäl” som orsaken till hennes plötsliga avgång.

Innan han utsågs till tjänsten hade Oh tillbringat de senaste två decennierna på advokatbyrån Paul, Weiss, Rifkind, Wharton och Garrison. Under sin tid i denna position representerade hon Fortune 100-företag som står inför statliga utredningar. Hennes kunder inkluderade Bank Of America samt ExxonMobil.

Anklagelser mot Oh

Anklagelser mot Oh av den amerikanska tingsrättens domare Royce Lamberth tros ligga bakom hennes plötsliga utträde. Lamberth ifrågasatte varför Oh skulle undgå sanktioner för anklagelser som hon gjorde när hon representerade ExxonMobil i sin tidigare roll som företagsadvokat.

Under en deposition anklagade Oh en motsatt advokat för att vara “upprörd, respektlös och oskyddad.” Allt detta utvecklades på måndag, bara fyra dagar in i hennes mandatperiod på SEC.

Tillsynschefens roll uppskattas av många inom och utanför SEC. Emellertid har Ohs avgång hälsats ivrigt av vissa förespråkande grupper. Många av dem skulle hellre se någon utsedd till rollen som har färre band till företag som SEC reglerar.

Eftersom hon tidigare representerade Bank of America hade många utanför SEC uttryckt oro över hennes första utnämning.

Nästa drag för SEC?

Chef för SEC Gary Gensler tillkännagav att Melissa Hodgman för tillfället skulle återvända till rollen som tillförordnad chef för Division of Enforcement. Gensler hade följande att säga;

”Melissa är en exceptionell advokat som har visat sig vara en effektiv ledare för verkställighetsavdelningen. Jag är tacksam för att hon kommer att ta på sig denna roll igen och ser fram emot att arbeta nära henne för att uppfylla SEC: s uppdrag. ”

Medan Hodgman återvänder till rollen kommer många människor och grupper att vänta ivrigt på ett progressivt möte till rollen efter Oh: s misslyckade tid.

Detta kommer vid en hektisk tid för Gensler, som meddelade idag att SEC skulle försena sitt beslut om VanEck Bitcoin ETF. Gensler utsågs till SEC-ordförande av president Biden i januari och beslutet mottogs väl av kryptosamhället.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link