SEC-ordförande säger att kryptomarknader behöver regler för att förhindra bedrägeri

[ad_1]

SEC ordförande Gary Gensler sa på fredag ​​att det krävs större skydd för investerare på kryptovalutamarknader.

Gensler är inte främmande för kryptovalutavärlden. Den tidigare Goldman Sachs-investeringsbanken har länge ansetts vara en stark kandidat för att ta SEC-ordförandeskapet.

Gensler svor in för några veckor sedan som Joe Bidens val för nästa chef för SEC. Under Obamas ordförandeskap var Gensler ansvarig för Commodity Futures Trading Commission (CFTC) och ansvarade för reglering av derivat.

Vad som gör detta särskilt intressant är att han kommer att bli den första krypto- och blockchain-experten som innehar den högt ansedda positionen. En tidigare MIT-professor, han undervisade en kurs med titeln ”Blockchain and Money” och tror att de två är en ”katalysator för förändring.” Gensler uttalade vid sin SEC-nominering:

”Bitcoin och andra kryptovalutor har väckt nytänkande till betalningar och ekonomisk inkludering. Men de har också tagit upp nya frågor om investerarskydd som vi fortfarande behöver ta hand om. ”

Trots sitt stöd och optimism uttryckte den nya SEC-ordföranden också oro över det skydd som investerare inte får på kryptotillgångsmarknaden. Gensler förstår attraktionen hos bitcoin och andra mynt, men oroar sig för att investerare tar större risk än nödvändigt.

”Det är en digital, knapp värdebutik, men mycket volatil”, säger Gensler. ”Och det finns investerare som vill handla det, och handla det för sin volatilitet, i vissa fall bara för att det är lägre korrelation med andra marknader. Jag tror att vi behöver ett större investerarskydd där. ”

Han tror att så länge som tekniken fortsätter att förändra sättet konsumenterna interagerar med marknaderna, måste regler för att skydda konsumenterna hålla jämna steg.

Han fortsatte med att säga att han anser att BTC är en ”spekulativ” värdebutik och att Securities and Exchange Commission bör förbli ”techneutral” när man tittar på innovationer på marknaderna.

Den nya ordföranden anser att det måste finnas en officiell myndighet för en tillsynsmyndighet att övervaka digital valutautbyte.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

[ad_2]

Source link