SEC-ordförande Gensler: Vi borde vara redo att genomdriva Crypto-ärenden

Den nya Securities and Exchange Commission-ordföranden (SEC) Gary Gensler påpekade idag att byrån ”borde vara redo att föra ärenden som rör frågor som krypto.”

På talet vid Finra Industry Financial Regulatory Authority (FINRA) årliga konferens 2021 sa Gensler till de virtuella konferensdeltagarna, ”När vi tänker på verkställighet är tanken ganska enkel: vi behöver vägregler och en polis på rytmen för att skydda vardagliga investerare och uppnå vårt … uppdrag. ”

Ändå förstår Gensler, den tidigare Commodity Futures Trading Commission-ordföranden som tog över SEC i april, att ”vägreglerna” ännu inte har fastställts.

Den 6 maj föreslog han att ett regelverk för kryptoutbyten som inrättats av CFTC och / eller SEC skulle vara en välsignelse för konsumenternas förtroende och skydd. ”Just nu finns det inte en marknadsregulator kring dessa kryptobörser och därmed finns det verkligen inget skydd kring bedrägeri eller manipulation,” säger han. noterade.

Genslers kommentarer kommer som marknaden för digitala tillgångar som Bitcoin, Ethereumoch Dogecoin har svalnat från sina svindlande höjder. Efter att ha gått mot rekordnivåer kraschade kryptomarknaderna med uppåt 30% på onsdagen innan de tog tillbaka några av sina förluster idag. Även tillgångar som Shiba Inu, som inte handlas på licensierade börser som Coinbase eller Gemini, har lyckats ackumulera flera miljarder marknadstak under den senaste månaden på grund av handelsaktivitet på decentraliserade börser som gör det möjligt för vem som helst att lista en symbol.

Genslers kollega, SEC-kommissionär Hester Peirce, har flyttat ett ”safe harbour” -förslag för tokenprojekt. Det skulle ge startups som utfärdar tokens tre år innan de registreras som värdepapper, och teoretiserar att tokens kan utvecklas över tid bort från investeringsinstrument. Att göra det skulle också ge skydd för kryptovalutabörser som listar tokens för handel.

Under tiden står kryptovärden inför sin egen lagstadgade omvälvning. Den här veckan utlöste tillförordnad valutakontroller Michael Hsu en granskning av Treasury Office: s riktlinjer för kryptovaluta, medan ordförande för senatens bankkommitté Sherrod Brown bad Hsu att sätta villkorade bankcharter till kryptoföretag i beredskap.Source link