SEC ordförande arbetar mot Crypto Investor Protection

SEC ordförande Gary Gensler sa att han skulle vilja arbeta med kongressen för att förhindra bedrägeri och kryptomarknadsmanipulation.

US Securities and Exchange Commission (SEC) Gary Gensler, i en husförhandling relaterad till GameStop-kortpresshändelsen, har krävt mer reglering för att skydda kryptotillgångar. Gensler sa under vittnesbördet att detta är ett viktigt område för granskning framöver.

Ordföranden uppgav att han skulle vilja samarbeta med den amerikanska kongressen om investerarskydd, namnge bedrägeri och marknadsmanipulation som stora problem. Han tror att det är upp till kongressen att inleda regler om tillgångsslag.

Han sa i frågan;

”Om man handlar bitcoin i Amerika idag finns det inget system för investerarskydd som verkligen skyddar som jag tror skulle vara lämpligt runt dessa börser. Det finns saker som vi kan göra bättre och få gjort på SEC. Men jag ser också fram emot att arbeta med kongressen om det finns en önskan att fylla några luckor … ”

Gensler själv har erfarenhet av kryptomarknaden och blockchain, efter att ha undervisat blockchain-kurser vid MIT. Han är känd för sitt stöd för kryptotillgångsklassen och tror att den har potential att stimulera industrier och omvandla ekonomin.

USA är märkbart ett av de länder som har släpar efter när det gäller kryptoreglering och tar ett försiktigt tillvägagångssätt snarare än att rusa in i regler. Det har inte funnits några ord om dess exakta planer, men det finns viss indikation på att ansträngningarna tar fart.

Kryptovaluta kommer 2021?

Förenta staterna har länge tittat på av andra länder för vägledning, men de har för det mesta undvikit att införa regler. Flera byråer, inklusive IRS, SEC och CFTC, har dock vidtagit åtgärder som tyder på att tydligare reglering snart kan komma.

IRS har börjat undersöka värdefulla investerare, medan SEC och CFTC har inriktat sig på projekt som kan ha brutit mot värdepapperslagar. På de högsta regeringsnivåerna har det dock varit lite i vägen för konkret reglering.

Utöver detta är vissa analytiker oroliga över USA: s tveksamhet med att tillkännage en centralbank digital valuta (CBDC). Oron är att USA kanske släpar efter för långt och kommer att behöva spela ikapp med sådana som Kinas digitala yuan. Tidigare i år angav Biden-administrationen att den skulle hålla koll på Kinas CBDC.

Några framstående personer, som tidigare CFTC-ordförande Christopher Giancarlo, arbetar med ett digitalt dollarprojekt. Även om det har fått viss dragkraft har det ännu inte kommit några väsentliga nyheter om dess utveckling.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link