SEC laddar VD för Crypto Startup för oregistrerad ICO

US Securities and Exchange Commission (SEC) har meddelat att de har avgjort anklagelser mot ett företag och dess VD för att ha gjort vilseledande uttalanden i samband med en oregistrerad ICO.

Företaget, Loci Inc., och dess verkställande direktör, John Wise, har anklagats för att göra ”väsentligt falska” och vilseledande uttalanden i samband med en oregistrerad försäljning av digitala tillgångar.

Den finansiella tillsynsmyndigheten lade upp meddelandet på sin officiella hemsida och lade till att företaget missbrukade investerarnas medel och gjorde falska uttalanden om företagets intäkter, antal anställda och plattformens användarbas.

Böter på 7,6 miljoner dollar

SEC-ordern fann att från augusti 2017 till och med januari 2018 samlade Loci och dess VD 7,6 miljoner dollar från investerare i en ICO genom att erbjuda och sälja kryptotoken som kallades ”LOCIcoin.”

Företaget marknadsförde en programvaruplattform som heter InnVenn, som utropades som det ”ultimata kapitalförvaltningssystemet.” Beställningen fann också att Wise missbrukade 38 163 dollar i investerare för att betala sina personliga kostnader.

LOCIcoins klassificerades faktiskt som värdepapper, tillade SEC, men erbjudandet registrerades inte hos tillsynsmyndigheten och inget undantag från registrering tillämpades. Kristina Littman, chef för SEC Enforcement Division: s cyberenhet, sade:

”Loci och dess VD vilseledde investerare angående kritiska aspekter av Loci’s verksamhet. Investerare i värdepapper för digitala tillgångar har rätt till sanningsenlig information och kompletta upplysningar, så att de kan fatta välgrundade investeringsbeslut. ”

Företaget har inte erkänt eller förnekat SEC: s resultat, men gick med på ett upphörande och upphörande. Det gick också med på att förstöra deras återstående tokens och begära att de skulle tas bort från handelsplattformar. Det skulle också publicera SEC: s order på sina sociala mediekanaler och avstå från att delta i framtida erbjudanden om värdepapper för digitala tillgångar.

Kryptoadvokat “_gabrielShapir0” [@lex_node] kommenterade om förstörelsen av tokens som säger:

”Verkligen besviken över den riktning SEC har gått på tokens – det har inget att göra med investerarskydd längre; faktiskt orsakar och förvärrar SEC investerarnas skada. ”

SEC: s order ålägger 7,6 miljoner dollar civilrättsliga påföljder mot Loci och dess VD.

Crypto utanför dagordningen?

Den 18 juni rapporterades det att SEC hade släppt sin regleringsagenda för 2021 och kryptovaluta inte fanns på den.

Flytten att lämna bitcoin (BTC) och dess bröder utanför dagordningen är lite förvånande eftersom SEC-ordförande, Gary Gensler, ofta hade talat om behovet av mer reglering avseende kryptotillgångar.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

Source link