SEC-kommissionär säger att kinesiska digitala yuan inte kommer att avskräcka amerikanska dollar

SEC-kommissionär Hester Peirce uppgav att den planerade digitala yuanen inte kommer att förmörka dollarn. Hon citerade tillväxten av stallmynt bakom greenbacken.

När intresset för digital valuta växer börjar vi se några riktigt stora namn hoppa in i striden. Folkets Bank of China är ett sådant namn som kastar sin hatt i ringen och släpper ut en digital valuta. Målet är uppenbarligen att förbättra betalningssystem och förhindra uppstigningen av kryptovalutor.

Kina är nära att lansera e-yuanen

Den kinesiska digitala yuanen har varit det stora vattenkylare som valts den här månaden. Kina har officiellt bekräftat att den digitala valutan med centralbanken redan var betatestad i städer över hela landet.

Flera enheter i den amerikanska regeringen tittar noga på den digitala yuanen för att bedöma dess möjliga hot mot dollarn.

En tidigare tjänsteman från Folkets bank i Kina, Zhou Xiaochuan, försökte lugna dessa berörda parter genom att ange att e-yuan endast skulle användas inom landet. Zhou hävdade att användningen av e-yuanen som en global reservvaluta inte bara skulle vara opraktisk utan medföra negativa konsekvenser.

PBOC: s projekt är uppenbarligen en del av ett tryck för att globalisera yuanen. Kina är redan snabbare än de flesta andra länder i sin strävan mot digitalisering. Den takt som Kina har satt här oroar vissa analytiker över möjligheten att den näst största ekonomin får dominans över dollarn.

SEC-tjänsteman säger att inte oroa sig

Peirce släppte ett uttalande för att hjälpa till att lugna oroliga sinnen. Peirce, aka Crypto Mom, hävdar att ökningen av stallmynt skulle vara nyckeln till att upprätthålla den amerikanska valutastatusen ovanpå världens ekonomiska livsmedelskedja. Peirce sa:

”Även 2021 har det skett en enorm tillväxt i stallmynt – det här är i huvudsak privata digitala dollar. Det kan faktiskt vara vårt svar på den kinesiska CBDC. Det kan bara vara privata stallmynt. Om de är dollarstödda tror jag att dollarn fortfarande kommer att vara ganska relevant. ”

I ett separat uttalande sade Federal Reserve-ordförande Jerome Powell att Kinas planer för en digital yuan inte på något sätt skulle driva Federal Reserve att skynda ut en digital dollar. Han gjorde det klart att målet inte var att vara den första att lansera utan att undvika misstag när det gäller att skapa en digital dollar.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link