SEC-kommissionär förespråkar “spelande” -relationer med investerare

US Securities and Exchange Commissioner, Hester Peirce, säger att SEC borde ‘gamify’ sin kommunikation med investerare.

Peirces kommentarer kommer i ljuset av SEC-ordföranden Gary Genslers uttalade avsikter att reglera kryptovalutor strängare. Peirce är rädd för att detta skulle kväva innovation, vilket också skulle sträcka sig till aktieplattformar som “spelar” investeringar. Hon anser dock att SEC skulle dra nytta av att använda några av dessa funktioner med investerare.

SEC: s kryptoåtgärd

Under ett vittnesbörd nyligen framför USA: s representanthus sa SEC-ordförande Gary Gensler “det finns många utmaningar och luckor för investerarskydd på marknader.” Hans ytterligare kommentarer gjorde det klart att han avser att reglera kryptovalutor strängare.

Till exempel talade han om att ge kryptoinvesterare liknande skydd som de skulle ha på New York Stock Exchange.

För sin del anser Peirce att detta tillvägagångssätt är lite missriktat. “Jag är orolig för att den första reaktionen från en regulator alltid är att säga” Jag vill ta tag i det här och göra det som de marknader jag redan reglerar “, sa Peirce” Jag är inte säker på att det kommer att vara bra för innovation. ”

Peirce verkar uppskatta några av de olika egenskaperna hos kryptohandel och tillade att hon var “orolig för att försöka göra det svårare för människor att göra riktiga peer-to-peer-transaktioner.”

Peirce har tidigare varit i strid med SEC: s strategi för kryptovalutor. Även om SEC ännu inte har godkänt en enda Bitcoin ETF, anser SEC-kommissionären att det är långt förfallet. Genom att inte göra det berövar SEC intresserade investerare tillgång till exponering för kryptovalutor på ett säkrare, reglerat sätt.

Uppskattning av spel

Peirce är också orolig för att dessa regler också skulle få konsekvenser för detaljhandelsplattformar. Appar som Robinhood har granskats för att bidra till vilda marknadsfluktuationer som GameStop-mani.

Vissa tycker att de också är oansvariga för att använda spelliknande funktioner som tävlingar, belöningar och topplistor för att uppmuntra användning.

Men Peirce ser dessa egenskaper som innovativa, för att uppmuntra fler människor att investera på kapitalmarknaderna. I själva verket berömmer hon dem för att de “gjort finansiella plattformar mer användarvänliga” och lagt till att de borde känna sig som andra plattformar som folk ofta använder.

Genom att hjälpa den att sprida ekonomisk läskunnighet och medvetenhet anser Peirce att SEC kan dra nytta av att använda dessa funktioner. “Vi måste spela vår kommunikation med investerare,” sa hon. “Vi måste träffa dem där de är.”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link