SEC debiterar BitConnect-promotorer över 2 miljarder tokenförsäljning

[ad_1]

US Securities and Exchange Commission (SEC) lämnade idag in anklagelser mot fem personer som påstås främja BitConnect, ett förmodat kryptovalutainvesteringsprogram som bar kännetecknen för ett Ponzi-system.

SEC hävdar att BitConnect var ett globalt oregistrerat värdepapperserbjudande för digitala tillgångar. Programmet, enligt SEC, tog över 2 miljarder dollar från investerare genom att använda ett nätverk av projektledare.

”Vi hävdar att dessa svarande olagligt sålde oregistrerade värdepapper för digitala tillgångar genom att aktivt främja BitConnect-utlåningsprogrammet till privatinvesterare,” sa Lara Shalov Mehraban, biträdande regional chef för SEC: s New York Regional Office, i ett påstående. ”Vi kommer att försöka hålla ansvariga för dem som olagligt tjänar pengar genom att dra nytta av allmänhetens intresse för digitala tillgångar.”

Trevon Brown (aka Trevon James), Craig Grant, Ryan Maasen och Michael Noble (aka Michael Crypto), är de påstådda initiativtagarna som SEC har riktat in sig på. En annan svarande, Joshua Jeppesen, som påstås fungera som en kontakt mellan BitConnect och promotorer och representerade BitConnect vid konferenser och reklamevenemang, utnämndes också av SEC.

BitConnect var anses vara att vara ett Ponzi-schema när det lanserades 2017. Det använde en pyramid med separata nivåer för att förklara hur det fungerade och belönade investerare baserat på antalet personer som de tog med i programmet. Dess egen symbol, BCC, var ett av de 20 mest värdefulla mynten vid den tiden och hade ett marknadsvärde på över 2,6 miljarder dollar.

BitConnect lovade en genomsnittlig daglig avkastning på en procent – möjligheten att förvandla 1 000 dollar till 36 000 dollar på ett år.

Det kollapsade 2018 när tillsynsmyndigheterna gick på projektet och tvingade plattformen att stängas. Investerare fick sin BCC, men vid den tidpunkten hade myntet kollapsat från sin högsta tid på cirka 500 dollar till mindre än 1 dollar.

[ad_2]

Source link