SEC begär ytterligare två månader för att förbereda interna dokument på Bitcoin, Ethereum och XRP

I korthet

  • SEC kommer att dela sina e-postmeddelanden och interna dokument relaterade till Bitcoin, Ethereum och XRP i mitten av augusti.
  • Ripple vann den rörelsen i april och ville ha filerna senast den 18 juni. SEC sa att det är för mycket arbete.

US Securities and Exchange Commission (SEC) vill att en domstol i New York ska ge den ytterligare två månader för att avslöja e-postmeddelanden och interna dokument om Bitcoin, Ethereum och XRP.

“Att göra noggranna, goda trobestämningar av tillämpliga privilegier, vilket krävs under dessa omständigheter, är en känslig, tidskrävande strävan”, skrev SEC i ett brev till domstolen på fredag.

SEC har sedan december hävdat att betalningsföretaget Ripple har samlat in över 1,3 miljarder dollar i pågående oregistrerad värdepappersförsäljning av sin ursprungliga valuta, XRP. Ripple förnekar anklagelserna.

Den 15 mars bad Ripple domare Sarah Netburn att be SEC att lämna över sin kommunikation om krypto. Ripples advokater tror att SEC kan drabbas av krypto; bevis på fördomar kan hjälpa Ripple att vinna målet, hävdar advokaterna.

Den 6 april beviljade domare Netburn Ripples begäranden “till stor del” och nekade sin begäran om att få tillgång till SEC: s personal e-postmeddelanden om XRP: s juridiska status.

Den 4 juni bad Ripple domstolen att be SEC att lämna en tidsfrist till 18 juni. Att skrapa igenom all information tar tid, svarade SEC i sin arkivering den 11 juni. Byrån kallade tidsfristen den 18 juni för “ensidig.”

SEC sade att byrån redan har samlat 25 000 e-postmeddelanden och fortfarande granskar “tiotusentals” interna dokument. Men det måste prata med sina tidigare anställda för att förstå några av de gamla dokumenten, sa det.

Ripples advokater vill ha informationen senast den 18 juni. Den anklagade SEC för att avsiktligt skjuta upp framställningen av dokument ”som en anledning till att [discovery] schema.”

“I nästan ett decennium såg SEC när XRP växte och utvecklades, samtidigt som ingen formell riktlinje utfärdades för att dess försäljning skulle kunna vara olaglig”, skrev advokat från Ripple den 15 mars och lämnade in den amerikanska tingsrättens domare Sarah Netburn.

“SEC meddelade dock att försäljningen av två liknande digitala tillgångar – bitcoin och eter – inte var värdepapperserbjudanden.” Men SEC har aldrig avslöjat sitt interna resonemang. Vi kommer snart att ta reda på det.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link