Sean Culkin från Kansas City Chiefs tar full lön 2021 i Bitcoin

På måndag morgon gjorde Sean Culkin NFL-historia. Inte för några prestationer på fältet men enligt uppgift för att vara den första NFL-idrottaren som tog sin fulla lön i bitcoin (BTC).

Culkin, som går in i sin femte säsong i ligan, färgade ett reserv / framtida kontrakt med Kansas City i februari som kommer att betala honom en grundlön på $ 920.000.

Culkin uppgav att han blev medveten om bitcoin 2016, men ursprungligen tvivlade. Det var inte förrän i mars förra året han började titta på digital valuta som en verklig investeringsmöjlighet. Indianen i Florida är inte främmande för investeringar eftersom hans far var en guldinvesterare. Culkin fortsatte sedan med en examen i finans från University of Missouri och får för närvarande en MBA på Indiana.

Sean ser nu ut att ta med sig sina talanger på fältet och kombinera dem med sina ekonomiska färdigheter och investeringshistoria för att göra poäng. Det är en stor satsning för tight-end, satsar stort på vad han kallar guldstandarden för denna generation.

Sean Culkin går djupt med bitcoin

Culkin kommer att betalas som vanligt av NFL i betalningar två gånger i veckan med US-dollar. Valutan konverteras sedan till BTC via Zaps Strike-app.

I en 26 april tweetSa Culkin:

”Jag tror helt och hållet att bitcoin är framtiden för ekonomi och jag ville bevisa att jag har riktig hud i spelet – inte bara att försöka tjäna pengar snabbt. Jag kommer att konvertera hela min 2021 NFL-lön till bitcoin. ”

Culkin, inte den enda idrottaren som betalade i BTC

Medan Culkin enligt uppgift är den första NFL-idrottaren som tar hela sin lön i kryptovaluta, är han inte den första som vill få betalt, åtminstone delvis, i bitcoin.

I maj 2019 höjde offensiv tackling för Carolina Panthers Russell Okung några ögonbryn när han twittrade dessa fyra ord:

“Betala mig i bitcoin.”

Nu, nästan två år och miljontals dollar senare, ses Okung som en pionjär för pro-idrottare. Det är, medan Culkin tjänar mindre än 1 miljon dollar per säsong, drar Okung in 13 miljoner dollar.

Hälften av dessa 13 miljoner dollar konverterades till BTC förra året med samma Strike-app, och Okung kommer uppenbarligen att göra samma sak 2021.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link