Satellitbaserat NFT-ekosystem lanseras på SpaceX Falcon 9 Rocket

IoT-företaget WISeKey lanserar den första delen av ett icke-fungibelt token (NFT) ekosystem ombord SpaceX Falcon 9-raketen i juni 2021.

För att vara mer exakt startar satellit PocketPod-utvecklaren utvecklad av FOSSA Systems ombord på raketen. En WISeKey-enhet kommer att fästas på utsidan av distributionen och exponeras för utrymme i flera veckor. Denna period i jordens låga omlopp blir därför en första demonstration av WISeKeys rymdbaserade WISeSat-ekosystem.

WISeKey planerar att lansera de första prototypsatelliterna i sin globala WISeSat-konstellation i december 2021. Genom denna konstellation möjliggör WISeKey direktanslutning av satelliter till IoT-enheter för NFT-autentisering.

WISeKeys avsikter

NFT-ekosystemet kommer att använda WISeKeys INeS-plattform. Dessutom använder plattformen kryptografiska algoritmer för att utfärda, hantera och validera digitala referenser för IoT-enheter. Det är också skalbart för att stödja miljöer för hundratals miljoner enheter.

WISeKey avser att erbjuda denna teknik till sina IoT-klienter i en SaaS-modell. Enligt tillkännagivandet ”skulle detta möjliggöra både avlägsen och överflödig urban IoT-kommunikation för företag som vill ansluta sina tillgångar säkert.”

Genom att ansluta enheter och applikationer via molnet kan INeS fjärridentifiera referenser och kontrollera aktivering, avaktivering, återkallelse, förnyelse och säker tilldelning. Lösningen kan också användas i flera industriella applikationer.

Dessa inkluderar prediktivt underhåll på utrustning och maskiner, skapande av smarta hem med anslutna apparater eller tillhandahållande av kritisk kommunikation mellan enheter inklusive autonoma fordon och smarta hem.

WISeKeys samarbete med FOSSA

WISeKey investerade i ett samarbete FOSSA Systems tidigare i år. De integrerade FOSSAs satellitteknologi i sin IoT-plattform. Den eventuella utvecklingen av WISeSaT PocketQube Satellite möjliggör en anslutning till alla dess IoT-sektorer.

WISeSat Satellite kommer att vara en IOS-säkerhetshärdad FOSSASAT-2E-satellit, som är utformad för att sänka produktionskostnaderna för satellit. Dessutom lanserar FOSSA denna nydesignade distribuerare för att underlätta tillgång till utrymme för framtida FOSSASAT-2E-konstellationer i låg bana.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link