Santander blockerar betalningar till binance för kontoinnehavare i Storbritannien


I korthet

  • Santander har blivit den senaste banken i Storbritannien som hindrar kontoinnehavare från att skicka pengar till Binance.
  • Förra månaden utfärdade Storbritanniens Financial Conduct Authority en konsumentvarning mot Binance Markets Limited.

Santander har blivit den senaste banken som berättar för sina brittiska kunder att den kommer att blockera betalningar till kryptobörsen Binance och hävdar att åtgärden är ”för ditt skydd”.

Ett e-postmeddelande skickat till en Santander-kontoinnehavare sett av Avkryptera meddelar att ”från och med den 8 juli 2021 kommer vi att stoppa betalningar från Santander-konton till Binance där det är möjligt.”

Ett e-postmeddelande skickat till Santander-kontoinnehavare. Bild: dekryptera

I e-postmeddelandet citeras Financial Conduct Authoritys senaste konsumentvarning, där det anges att Binance Markets Limited ”inte får utföra någon reglerad verksamhet i Storbritannien.” Pratar med Avkryptera, sade en talesman för tillsynsmyndigheten att ”vi har uppenbarligen problem” som rör Binances inställning till penningtvättförfaranden.

Enligt en talesman för FCA kan ”konsumenter i Storbritannien fortsätta att interagera” med Binance Group, den bredare internationella samlingen av Binance-företag som inte har något officiellt huvudkontor. Detta innebär att brittiska medborgare kan fortsätta handla på Binance-börsen själv.

Santander hade tidigare meddelat att man granskade sin policy gentemot kryptobörser, efter att ha rapporterat ”en mycket stor ökning av kunder som vill köpa kryptovalutor” under de senaste månaderna.

Brittiska banker vidtar åtgärder

Ett antal brittiska banker har vidtagit åtgärder under de senaste veckorna för att begränsa sina kontoinnehavares möjligheter att få tillgång till antingen Binance själv eller kryptobörser mer generellt. Förra månaden begränsade NatWest överföringar till kryptobörser, medan tidigare i veckan Barclays blockerade sina kontoinnehavare från att skicka pengar till Binance. Och just igår meddelade Nationwide Building Society att man granskade sin policy gentemot kryptovalutor.

Mitt i den växande kraften från tillsynsmyndigheter har Binance VD Changpeng Zhao efterlyst ”tydliga regler” samtidigt som han hävdar att ”efterlevnad är en resa.” Igår meddelade börsen anställningen av Jonathan Farnell, tidigare eToro, som sin nya direktör för efterlevnad.

Börsen har också kämpat för att behålla sina betalningskanaler; tidigare i veckan stängde börsen av eurobankinsättningar från det gemensamma eurobetalningsområdet (SEPA).Source link