Samsung Galaxy-enheter stöder Blockchain-hårdvaruplånböcker

Samsung gör livet enklare för blockchain-användare på Galaxy-enheter med support för hårdvaruplånbok. Användare kan nu importera och hantera sina kryptotillgångar och decentraliserade appar (dApps) på ett ställe.

Samsung Electronics har meddelat att ägare av deras Galaxy-enheter nu kan hantera och handla sina kryptotillgångar från tredjepartsplånböcker på smartphones. Uppdateringen syftar till att ge användare mer tillgång till blockchain-transaktioner. Detta kommer att uppnås genom att importera digitala tillgångar lagrade på specifika kalla plånböcker till Samsung Blockchain Wallet.

Samsung Blockchain Keystore lanserades 2019 tillsammans med Galaxy S10-smarttelefonen. Det blev en lynchpin i Samsungs blockchain-initiativ och tog upp flera säkerhetsproblem som kommer med åtkomst till blockchains på mobila plattformar. Keystore tillåter användare att använda sina telefoner som en slags kall plånbok för att lagra privat information i en säker zon. Ytterligare lager av skydd tillhandahålls av Samsung Knox och TEE.

Utvecklare får också tillgång till Keystore via Samsung Blockchain Keystore SDK. Detta gör det möjligt för dApp-utvecklare att integrera Keystore i sina egna dApps och tillhandahålla säker privatnyckelautentisering längs vägen.

Galaxy-smartphones kan nu ansluta hårdvaruplånböcker inklusive Ledger Nano S och Ledger Nano X. Dedikerade nyhetsflöden för kryptovalutor i appen hjälper också användarna att hålla koll på när det gäller branschnyheter. Sedan Galaxy S10 lanserades 2019 har plånboken stöd för smarta BTC-, ETH-, TRX-, GUSD- och TRC-20-tokens.

I ett uttalande sa Samsungs VP och chef för blockchain, Woong Ah Yoon:

”Genom att ge support för hårdvaruplånböcker ger vi våra kunder inte bara ökad bekvämlighet utan också en helt ny säkerhetsnivå. Vi börjar med att ge support för Ledger-produkter inklusive Nano S och Nano X. Sedan planerar vi att utöka vårt stöd till fler plånböcker för kylförvaring. ”

Yoon tillade att aktiva användare av tjänsten varje månad har stigit mer än 100% under de senaste sex månaderna. För närvarande rymmer plånboken hundratals miljoner digitala tillgångar, även om han inte angav den exakta siffran.

VP utarbetade också den säkerhet som Samsung erbjuder.

”Samsung Blockchain-plånboken är inte 100% kallförvaring men det är inte heller en het plånbok”, klargjorde Yoon. ”Det är inte mottagligt för alla externa attacker som kan följa en onlineanslutning. Så det sitter typ mitt i en kall plånbok och en het plånbok; en varm plånbok, kan man säga. ”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.Source link