S! NG VD för att förbättra immateriella rättigheter med NFT

BeinCrypto pratade med S! NG: s VD och grundare Geoff Osler om hur hans app hjälper människor att enkelt skapa icke-fungibla tokens (NFT), lagra dem och säkerställa en registrering av originalinnehåll.

NFT: erna blomstrar, och användningsfall för dessa tokens expanderar när fler innovatörer blir involverade i detta växande område av kryptovalutor.

Redan 2021 har rekord brutits när det gäller den mest populära användningen för NFT: er – digital konst. NFT-marknadsplatser som Nifty Gateway har gjort massiva försäljningar på digitala konstverk NFT, med Beeple fortfarande rekordförsäljning på 69 miljoner dollar.

Men med intresse baserat på samlarobjekt och digital konst är många oroade över andra konkreta användningsfall som sträcker sig bortom digital konst, musik eller samlarföremål.

Dessutom fortsätter frågor som konstnärer som stuler och säljer sitt arbete som en NFT av tredje parter när de diskuterar idén om äkta ”ägande”.

Det är här S! NG kommer in.

Definiera ägande genom NFT: er

S! NG är en NFT-skapare med ett särskilt syfte. Att bara ladda upp eller spela in på appen gör omedelbart en NFT av det innehåll du har bidragit med.

”Kärnan, ett system för hantering av immateriella rättigheter, låter ganska tråkigt, det kom ursprungligen från patentutrymmet, så tanken här var att uppfinnare av patent behövde ett sätt att samarbeta men också att dokumentera det samarbetet.”

Så till exempel förklarar Osler att användare kan ladda upp sina idéer, melodier, bilder och andra intellektuella verk till appen. Andra kan inbjudas att samarbeta, med alla förändringar och ägare registreras omedelbart på blockchain.

Osler förklarar att de ursprungligen inte tänkte fokusera specifikt på reklam. Men när de såg artisternas behov blev de kreativa branscherna den perfekta målgruppen.

”Vi upptäckte att vi fördes snabbare och snabbare in i musik där det finns miljontals fler skapare varje dag och skapar miljontals filer, oavsett om det är Tik Tok eller YouTube eller bara den traditionella musikindustrin och det är en massiv bransch på flera miljarder dollar.”

Att välja NFT innan det var coolt

Sedan S! NG började utvecklas för ungefär tre år sedan var det långt före den nuvarande NFT-vurm.

”Vi tittade på olika databasteknologier, vi tittade på olika potentiellt kontrollerade miljöer som hyperbok, och vi bestämde oss för NFT”, säger Olser.

”Vår ledande utvecklare bestämde att ERC-721 eller NFT var exakt rätt sätt att skapa ett digitalt objekt av immateriell egendom. Först nyligen vet du, under de senaste månaderna, eftersom detta har sprängit. Så vi förutsade inte när det skulle sprängas. Vi visste bara att det var viktigt att bygga plattformen runt den. ”

Väger upp integritet kontra adoption

Eftersom S! NG-appen kräver att användare skapar ett konto med e-post och lösenord, snarare än att hålla sina egna nycklar, återspeglar S! NG en central enhet.

Olsen förklarar varför en app med intresse för att säkra ägande skulle gå denna väg snarare än genom decentralisering.

”Det är viktigt, tror jag, för oss att göra den här kraftfulla tekniken tillgänglig för människor som inte nödvändigtvis är väl insatta i krypto och förstå att det finns enorma fördelar, att ge skaparna tillgång till denna typ av teknik.”

Osler har dock ingen avsikt att hålla kvar nycklarna för alltid.

”Jag tror att människor kommer att lära sig mer och mer och mer om detta, de kommer att bli mer och mer bekväma med krypto och vad det är och vad det betyder, varför de har sparat saker i teorin”, säger han.

”För detta ändamål har vi upprätthållit strikta standarder i bakgrunden, så när du kan logga in säger du att vi skapar en Ethereum-plånbok på dina vägnar som tillhör dig, och vi kommer snart att avslöja möjligheten i programvaran så att du tar tillbaka det och går med det någon annanstans om du vill. ”

”Allt detta måste överleva S! NG. Det kan inte alls vara beroende av oss som plattform. Det är inte det vi är i. Vi kommer inte att hålla människors kreativitet som gisslan. Vi kommer inte att dölja avbrytarknappen, förklarar han.

”Om vi ​​gör ett bra jobb. Vi kommer att förtjäna människors förtroende genom att vara ett enkelt sätt för dem att skapa NFT, förhoppningsvis, att hantera och dela och till och med att köpa och sälja. Men det måste överleva oss. ”

”Det är en bevisnivå som ingen i världen någonsin har haft tidigare.”

S! NG tillhandahåller ett sätt för människor att enkelt göra anspråk på sin immateriella egendom. Att använda NFT och blockchain är dock ett nytt tillvägagångssätt med liten juridisk företräde.

För Osler är detta inte det juridiska hinder som det kan tyckas vara. Olser och hans team undersökte processen för att skapa appen och undersökte de juridiska följderna och möjligheterna.

När han hänvisar till en tidig investerare som också fungerade som en juridisk guide, säger Osler:

”Han hänvisar djärvt till vår teknik som bättre än upphovsrätt. Wow, det är ett ganska djärvt uttalande, särskilt för en högre tvister att göra det uttalandet. ”

”Så packa upp det lite. Anledningen till att vi föreslår att det är bättre än upphovsrätt är att du inte bara registrerar dig i en jurisdiktion. Du registrerar dig hos planet blockchain. Du betalar inte för den registreringen som idag skulle kosta åtminstone i USA. Det är 100 dollar och en hel del pappersarbete, och det är en smärta i rumpan. Istället gör du det gratis och du gör så många idéer som du vill gratis, förklarar han.

För Osler hjälper placeringen av idén till en NFT till och med att lösa några av problemen som upphovsrätten står inför. Den oföränderliga informationen i dessa NFT gör det svårare för någon att komma och bestrida ursprunget till ett musikstycke, konstverk eller design.

Inom en domstol förklarar han att tvister om upphovsrätt baseras på bevis.

”Domstolen accepterar bevismässiga standarder men fakta är en personlig dagbok eller ett e-postmeddelande eller en signatur. Alla dessa saker är tillåtna som bevis och alla har en annan nivå av makt, säger han.

”Så snart du sätter dig ner med en domare och du förklarar, ja, här är hur detta fungerar, här och här är, du vet, är det ett antal noder som var aktiva, här är den mängd överenskommelse som vi hade i nätverket här , det är oöverkomligt. Så det handlar egentligen inte om lagen, så mycket som det handlar bara om att acceptera kryptos eller acceptera Ethereum som en ny standard för för digitala vittnen. ”

Dessutom förklarar han att till skillnad från standard upphovsrätt innebär beviset som stödjer processen som slutförts över NFT att varje bidrag registreras.

Det är enkelt att skapa och sälja NFT

För sina nästa steg syftar S! NG till att integreras med NFT-marknadsplatser för att göra det möjligt för användare att enkelt skapa och sälja sina NFT.

”Jag tror att det du kommer att se från oss är att du kommer att se ett sätt att ta dessa NFT från samma plattform och så enkelt som det var att skapa dem, att kunna få ut dem och sålde dem.”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link