Rysslands största onlinebank kör till problem som erbjuder Crypto

Tinkoff, en stor aktör i Rysslands nätbanksektor, kämpar med landets stränga regler i sitt mål att erbjuda krypto till sina kunder.

VD för Tinkoff, Oliver Hughes, har sagt att både banken och dess kunder klagar för att lägga kryptovalutor till mixen. De hålls dock tillbaka av Bank of Rysslands nuvarande inställning till digitala tillgångar. Banken har uttryckt intresse för att erbjuda kryptohandelstjänster, men förstår att det tar tid att navigera runt Rysslands centralbank.

På talet vid Saint Petersburg International Economic Forum igår uttryckte Hughes sin frustration över politik som hindrade honom och hans kunder från att omfamna digitala valutor. Hughes sa:

”Det finns ingen mekanism för oss att kunna erbjuda den produkten till dem i Ryssland just nu, eftersom centralbanken har fått denna mycket tuffa position.”

Han fortsätter med att säga att hans bank har många ”kvalificerade investerare som vet vad de gör” och vill ha tillgång till kryptovaluta.

Stränga ryska regler

Ryssland har tillåtit kryptovalutor att få juridisk status, men det tillåter fortfarande inte att någon digital tillgång används som betalningsform. Tanken är att den ryska rubeln är det enda lagliga betalningsmedel som landet officiellt erkänner. Detta erkännande av kryptovalutornas juridiska status har gett lite eller inget till förmån för privata banker.

I en intervju med CNBS uppgav Hughes att Tinkoff, som det för närvarande ser ut, inte har några tydliga ramar för att erbjuda kryptovalutalternativ till investerare i Ryssland. Åtminstone inte om han hoppas kunna hålla centralbanken av ryggen. Medan Hughes erkände oro över kryptovalutornas roll i olagliga aktiviteter som droger och penningtvätt, tror han att det goda skulle uppväga det dåliga om Ryssland lindrade sina regler.

”Förhoppningsvis över tid kommer detta att utvecklas och vi kommer att kunna uppnå centralbankens mål, se till att det inte finns några frågor om penningtvätt, se till att vi skyddar investerare, men också erbjuder produkter på ett ansvarsfullt sätt”, sade Hughes .

Medan centralbanken har varit emot privata banker som erbjuder kryptovalutor till kunder, arbetar de fortfarande med en nationell digital valuta (CBDC), en digital rubel. Centralbankschefen, Elvira Nabiullina, gick till och med så långt som att säga att kryptovalutor är ”framtiden för vårt finansiella system.” Uppenbarligen hänvisade Nabiullina dock till den digitala rubeln och öppnade inte dörrarna för andra valutor att slå rot i Ryssland.

Ryssland är inte ensam i sin strävan efter en digital valuta, både Kina, USA och ett antal EU-medlemmar gör också steg mot CBDC.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link