Ruffer lämnade Bitcoin-marknaden i april med 1 miljard dollar i vinst

I korthet

  • Ruffer netto 1 miljard dollar i Bitcoin-handel och lämnade marknaden helt i april.
  • Men det kan komma tillbaka i framtiden, sa en företagschef.

Londonbaserade kapitalförvaltningsföretag Ruffer lämnade Bitcoin-marknaden i april med drygt 1,1 miljarder dollar vinst för sina kunder.

Företaget investerade 600 miljoner dollar i november, en månad efter att Bitcoins pris började stiga från cirka 10 500 dollar. Det sålde några av sina innehav för en vinst på 750 miljoner dollar i december och början av januari, men det fortsatte.

”Vi lyckades aktivt positionen och när vi sålde den sista delen i april var den totala vinsten drygt 1,1 miljarder dollar”, berättade Hamish Baillie, en investeringsdirektör på Ruffer. Tiderna av London i dag.

I februari, Avkryptera identifierade Ruffer som en av de nio offentliga företagen med de största Bitcoin-portföljerna.

Ruffer slutade på Bitcoin-marknaden eftersom den förutspår att unga människor – vars handelsaktivitet företaget tror att startade tjurkörningen – inte kommer att stanna hemma och handla med kryptovalutor när låsningar minskar.

Företaget har investerat sina Bitcoin-vinster i ”skyddande” tillgångar som inflationslänkar – statsobligationer som stiger i linje med prisindexet.

Men Ruffer kan komma tillbaka till Bitcoin, sa Baillie Tiderna.

”Om du har en strategi för flera tillgångar är saker som fungerar på olika sätt till stor hjälp. Det är ingen mening att vara flera tillgångar om alla dina olika tillgångar rör sig med samma dynamik, säger han.

En annan chef från företaget sa i februari att även om det var ”mycket skeptiskt” om Bitcoin 2017, ändrade Ruffer sig 2020. Företaget ser nu ”Bitcoin växer fram som en alternativ tillflyktsort” för institutionella investerare.

Miljökritiken, som nyligen populariserats av Tesla och SpaceX VD Elon Musk, väcker inte Ruffer mycket. Mycket av kritiken härrör från ”hyperbole och felinformation”, säger Baillie, som hävdade att Bitcoins elförbrukning är mindre än spelindustrin.

Det finns inte mycket data som stöder den jämförelsen. Ett team av forskare vid Lawrence Berkeley National Laboratory studerade energiförbrukningen för videospel i Kalifornien 2018. En icke-peer-reviewed studie som extrapolerade denna forskning till globala nivåer uppskattade att videospel förbrukar 46% mer elektricitet än Bitcoin, men sa att dessa är ” oprecisa uppskattningar ”och siffrorna är troligen” ganska nära varandra. ”

Baillie tillade att ”troligen någonstans mellan 40 och 70 procent av elen” i Bitcoin kommer från förnybara källor. Det ofta citerade vilda intervallet kommer från huvudsakligen två rapporterade källor: En rapport från september 2020 från Cambridge Centre for Alternative Finance, som sätter förnybar konsumtion till cirka 39%, och en rapport från crypto asset manager CoinShares, som uppskattar att siffran är som högt 77,6%.

Baillie hävdade också att Bitcoin har massiva sociala fördelar, särskilt för de mindre privilegierade delarna av världen. “[Western] valutor har varit relativt stabila, men tänk om du hade haft bitcoin de senaste tio åren och du bodde i Venezuela. Det har varit en underbar värdebutik utanför det monetära systemet, sade han.

Men medan innehav av Bitcoin kan vara en bra strategi för venezuelaner är det inte längre tillräckligt bra för Ruffer.Source link