Ron Paul: Låt Bitcoin tävla med dollarn

USA: s tidigare kongressledamot och presidentkandidat Ron Paul säger att bitcoin (BTC) borde tillåtas konkurrera med dollarn.

Inför att delta i en bitcoin-konferens senare i veckan, kom Ron Paul fram på Kitco News och diskuterade sina åsikter om kryptovalutan. Även om han är mer kunnig om ädla metaller betonade han flera paralleller mellan fysiskt och digitalt guld.

I slutändan tror han att kryptovalutor borde kunna konkurrera med den amerikanska dollarn som en allmänt accepterad valuta.

Först nämnde Paul en lagstiftning som infördes i den amerikanska kongressen som skulle möjliggöra granskning av Federal Reserve. Han betonade sedan en annan lagstiftning som skulle ”bli av med lagliga betalningsmedel.” Det är dessa lagar som ger Federal Reserve den exklusiva domänen att utfärda lagligt betalningsmedel.

Paul anser att människor borde kunna använda vilken valuta de tycker har värde och säger att hans mål är att ”hjälpa till att legalisera tävlingen.” Dock betonade han dock att det inte är troligt att Federal Reserve kommer att avstå från sitt monopol på att utfärda valuta. Han konstaterade att ”regeringar genom århundradena har varit notoriskt mycket angelägna om att ha kontroll över pengarna.”

Bitcoin som valuta

Ett annat förslag som Paul gjorde förutom att ta bort dollarns exklusivitet som lagligt betalningsmedel var att höja guld och bitcoin. Han sa att för närvarande om du köper sedan säljer guld eller bitcoin, beskattas du av vinsten. Detta händer inte när det gäller dollarn, påpekade han.

”Om du köpte en dollar för ett år sedan, och den gick ner 10%, kan du inte ta en förlust eftersom din dollar tappade värde”, sa han.

Samtidigt som man erkänner att andra valutor kan konkurrera med dollarn med utländsk valuta, så är det inte fallet inom landet. Paul hänvisade sedan till en anekdot under en av hans presidentkampanjer. Anhängare av honom designade ett mynt som de kallade ”Ron Paul Dollar.”

Paul hävdar att de därefter fick problem för att ha använt termen ”dollar”, eftersom ”det var inkräktande på monopolkontrollen av pengar.”

Förbjuda guld

Mot slutet av intervjun gjorde Paul ljus över sin erfarenhet av guld och jämförde en möjlig situation som kunde hända med bitcoin. Han erinrade om USA: s president Roosevelt, i ett försök att höja dollarnas värde under den stora depressionen, hade gjort allt utom omöjligt att köpa guld.

Paul antydde att detta också skulle kunna hända med bitcoin om Federal Reserve ansåg att deras monopol hotades. Miljardären Ray Dalio hade gjort en liknande implikation tidigare och sagt: ”Bitcoins största risk är dess framgång.”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link