Robinhood IPO-planer skjuts tillbaka på grund av SEC-granskningsprocessen

Robinhood håller på att skjuta tillbaka sina offentliga noteringsplaner, efter att det ursprungligen hade planerat att börja börsintroduktionen i juni. US SEC undersöker enligt uppgift sin kryptovalutaverksamhet.

Handelsplattformen Robinhood har problem med lanseringen av sitt börsintroduktion (IPO), enligt en rapport från Bloomberg. Företaget ville lansera börsintroduktionen i juni, men diskussioner med US Securities and Exchange Commission har hämmat framsteg, enligt källor som talade till publikationen.

Robinhood IPO motgångar

SEC har granskat företagets IPO-prospekt, och oro har enligt uppgift att göra med kryptovalutaföretaget. Detta är inte förvånande, med tanke på hur intensivt den amerikanska regeringen nu granskar kryptovalutamarknaden.

Företaget kommer fortfarande att fortsätta med sin offentliga notering, bara att det kommer att försenas till ett ospecificerat datum. Bloombergs källor sa att noteringen kan komma i sommar, men att den också kan drivas tillbaka till hösten. Företaget kommer att avslöja sina finansiella detaljer och offentliggöras när SEC slutför sin granskning.

Robinhoods kryptovalutaerbjudanden har gjort det till ett främsta mål för tillsynsmyndigheter, med tanke på dess popularitet. Under de senaste månaderna har denna granskning utvidgats till investerare i detaljhandeln, som blev förargade över hur den hanterade handeln under GameStop-kortförsäljningshändelsen.

Coinbase har dock lyckats med en direkt notering, så det verkar inte vara så att myndigheterna i onödan riktar sig mot kryptovalutaföretag. Trots de incidenter som det har upplevt är Robinhood fortfarande populärt bland allmänheten, särskilt unga investerare.

Marknadens volatilitet och oro för olaglig aktivitet som potentiellt skulle kunna finansieras av kryptovalutor har lett till en global rörelse mot reglering. USA har bara börjat denna process, men det har gjort det med mycket energi.

SEC gör rubriker i år

US SEC, under ledning av Gary Gensler, kommer att vara kärnan i många regleringsbeslut i år. Gensler, som har undervisat om bitcoin och blockchain på MIT, är någon som är mycket bekant med tekniken. Crypto-insiders och entusiaster var hoppfulla efter hans nominering och godkännande som SEC-ordförande.

Det kommer emellertid inte allt att vara rosigt, eftersom Gensler har sagt att det måste finnas begränsningar på plats för att investera investerare och förhindra bedrägerier. Han har hänvisat till skapandet av nya lagar i år, men inget konkret har föreslagits ännu.

SEC handlar främst om investerarskydd, marknadsmanipulation och bedrägeri och kommer sannolikt att anta lagar om detta. Tillsynsorganet kommer att vägledas av andra tjänstemän, inklusive USA: s finansminister Janet Yellen. Allt detta utgör en del av Biden-administrationens rapporterade plan för att reglera kryptovalutamarknaden.

Följaktligen kan kryptomarknaden vara i en vildare resa i år. Eftersom andra länder också intensifierar sitt regleringsspel kan marknaden ha lite bitter medicin som kommer att vara bra för det på lång sikt.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link