Robinhood flyttar närmare börsintroduktion, arkiv kan avslöjas snart

Aktie- och kryptohandelsplattformen Robinhood, som förväntas offentliggöras i år, kan avslöja sina börsintroduktioner redan i nästa vecka.

Bloomberg rapporterar att företagets IPO-planer enligt uppgift är i ett avancerat skede, men tidpunkten och detaljerna kan ändras. Robinhoods börsintroduktion har varit i allmänhetens sinne under ganska lång tid, men inga detaljer har dykt upp de senaste månaderna.

Potentiella investerare kommer att kunna granska Robinhoods finansiella information när inlämningen offentliggörs. Företagets aktiva användarbas är redan stark efter en stor tillströmning av tusenåriga användare under de senaste 12 månaderna. Antalet handlare har ökat med över 600% sedan Q4 2020.

Robinhoods börsintroduktion är mycket efterlängtad och intresset bör vara jämförbart med företag som Airbnb, DoorDash och naturligtvis Coinbase. 2020 var till och med det starkaste året för offentliga listor under det senaste decenniet.

Om den trenden fortsätter är det troligt att en börsintroduktion från Robinhood skulle klara sig bra. Till skillnad från dessa andra företag har Robinhood dock upplevt lite negativ press de senaste månaderna och förlorat användarnas förtroende.

Kommer Robinhoods börsintroduktion att bli en entydig framgång?

Robinhood har haft en tumultartad senaste sex månader, vilket har gjort flera rubriker, både positiva och negativa. Först såg det att användarregistreringar och handelsvolym skjutit i höjden när tusenåringarna tog bitcoin och aktier som Tesla, GameStop och AMC.

Under en anmärkningsvärd händelse slog nästan hela allmänheten emot företaget för sitt beslut att avbryta handeln med vissa aktier under GameStop-incidenten. Användare kritiserade Robinhood för att gå med de stora spelarna, samtidigt som de hade mottot ”demokratisering av ekonomi”.

Det var mitt i allt detta som Robinhood började lämna in sin börsintroduktion. Det kommer att bli intressant att se hur listan fungerar, eftersom företaget fortfarande är föremål för allmänhetens ilska.

Men om tidigare börsintroduktioner är något att gå med kan det mycket väl vara framgångsrikt. Coinbases börsintroduktion, trots att aktiekurserna är nere vid en marknadsomfattande korrigering, var mycket framgångsrik, trots flera negativa PR-incidenter under tidigare månader.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link