Robinhood får ny COO när kryptointresset växer

Robinhoods Markets VP för produktverksamhet Christine Brown kommer att ta på sig ytterligare roll som COO, meddelade företaget på torsdag.

Handelsplattformen Robinhood har meddelat en ny chef för verksamheten (COO) via ett blogginlägg som publicerades den 22 april. Christine Brown, Robinhood Markets VP för produktverksamhet, kommer att ta den nya rollen utöver sin nuvarande. Hennes ansvar kommer att omfatta tillsyn över kryptoperationer och efterlevnad.

Brown har lång erfarenhet av produkthantering och drift, inklusive att leda produktstrategin för Clearing av Robinhood Securities. Vlad Tenev, VD och grundare av Robinhood, kommenterade:

”Robinhood Crypto-kunder omformar investeringslandskapet och Christine kommer att göra stora saker som leder detta team i en tid av enorm tillväxt i branschen.”

Den nya riktningen och strategin som Robinhood tar kommer vid en tidpunkt då intresset för krypto är på en högsta nivå. USA: s börs Gemini publicerade nyligen en rapport som visade att antalet ”krypto-nyfikna” individer var på topp. Mer betydelsefullt var dessa investerare främst kvinnor och från en äldre åldersgrupp.

Det återstår att se om Robinhood kan göra betydande framsteg i kryptotillgångsutrymmet. Flera andra vanliga plattformar, som PayPal, accepterar också kryptovalutor.

Robinhood växer även när det kommer från offentliga motreaktioner

Robinhood noterar att kryptoteamet har tredubblats i storlek i år med rekryteringar inom teknik, säkerhet och efterlevnad. Expansionen kommer när Robinhood möter allmän motreaktion för sina beslut under GameStop-kortpress-incidenten.

På senare tid återkallade Massachusetts Securities Division Robinhoods licens i staten, vilket gjorde den otillgänglig för statens medborgare. Sådana incidenter är bara en av många som plågar Robinhood under de senaste månaderna.

Trots flak den har fått fortsätter själva plattformen att göra det bra. Det lade till flera nya kryptohandlare på sin plattform under Q1 2021 och växte med 600% under Q4 2020.

Användare tycker att Robinhoods förenklade gränssnitt och snygga design är tilltalande, och det har gjort en vana att locka särskilt tusenåriga. Mycket nyligen meddelade det att det hade blivit den mest nedladdade appen i Apples appbutik.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link