Robinhood avslöjar 11,6 miljarder dollar i Crypto Holdings inför börsintroduktionen


I korthet

  • Robinhood är ett av de mest kända varumärkena bland årtusenden och kan konkurrera med Coinbase om krypto i framtiden
  • Företaget avslöjade sin ekonomi för första gången och kommer sannolikt att notera aktier i slutet av augusti eller september

Den pandemiska högkonjunkturen i meme-lager och krypto hjälpte Robinhood att få 7,5 miljoner dollar i vinst på 959 miljoner dollar i intäkter för 2020, enligt S-1-arkivering till SEC som lade företagets finans för första gången före börsintroduktionen offentligt erbjudande) senare i år. Robinhood har för avsikt att samla upp till 100 miljoner dollar som en del av sin börsintroduktionsprocess och kommer att notera sina aktier på Nasdaq under tickersymbolen HOOD.

Arkiveringen går också ner på Robinhoods kryptoverksamhet. Företaget såg en enorm ökning av mängden Bitcoin och andra kryptofonder som det innehar för kundernas räkning. Det antalet nådde nästan 11,6 miljarder dollar den 31 mars i år, jämfört med de 480 miljoner dollar det hade ett år tidigare.

Inlämningen noterade att 17% av Robinhoods totala intäkter för första kvartalet 2021 kom från kryptohandel – och att 34% av det (cirka 6% av totalen) kom från Dogecoin. Robinhood beskrev denna situation som en risk om “efterfrågan på transaktioner i Dogecoin minskar och inte ersätts av ny efterfrågan på andra kryptovalutor.”

Mer allmänt bekräftade arkiveringen att medan Robinhood tjänar pengar från andra verksamhetsområden som “Gold” -konton, kommer den stora majoriteten av intäkterna från kundernas handelsaktiviteter. Medan kryptovalutahandel nu utgör 17% av intäkterna kommer lejonparten från kundernas handelsaktier och optioner.

Robinhoods börsintroduktion kommer att bli en milstolpe ekonomisk händelse med tanke på hur handelsappen har blivit ett ikoniskt varumärke bland årtusenden. Sedan lanseringen 2013 har Robinhood introducerat miljoner till investeringsvärlden samtidigt som den traditionella mäklarbranschen har ökat med en smart app och nollprovisionshandelsmodell.

Robinhood har också gjort sig till en stor aktör inom krypto – 9,5 miljoner av sina användare handlade krypto på plattformen under första kvartalet 2021 – och är redo att framstå som en seriös rival till Coinbase de närmaste åren. (Källor nära Coinbase har berättat Avkryptera att företaget ser Robinhood, i motsats till alla andra rena kryptoföretag, som dess största konkurrenshot.)

Robinhoods kryptoerbjudanden, som inkluderar Bitcoin och Dogecoin, är för närvarande begränsade eftersom kunder inte kan flytta dem från sin plattform. Men Robinhood Crypto COO Christine Brown berättade Avkryptera i slutet av maj att detta sannolikt kommer att förändras inom en snar framtid.

I ansökan sa Robinhood att den kommer att reservera upp till 35% av aktierna för sina kunder att köpa innan börsintroduktionen. Detta arrangemang, som Robinhood nyligen har erbjudit för en handfull andra före börsintroduktionsföretag, kommer sannolikt att visa sig vara populärt bland detaljhandelsinvesterare som länge har klagat på att den traditionella börsnoteringsprocessen orättvist ger djupficka investerare första dibs på aktier.

Robinhood förklarade först sin avsikt att offentliggöras i mars, men processen har dragits ut mitt i laglig krångel med SEC om krypto och andra aspekter av sin verksamhet – en fram och tillbaka som är vanlig för många före börsintroduktionsföretag.

Släppandet av S-1-dokumentet är ett av de sista stegen ett företag måste ta innan det noterar sina aktier för offentlig handel. I Robinhoods fall kommer listan sannolikt att ske i augusti eller september.

Robinhoods förestående börsintroduktion kommer sannolikt också att uppmärksamma företagets affärsmodell på nytt. Eftersom företaget inte tar en direkt provision på kundtransaktioner – en långvarig penningmakare för konventionella mäklare – har det varit tvungen att vända sig till andra intäktskällor.

Medan Robinhood tjänar lite pengar på premiumkonton är dess primära inkomstkälla något som kallas “betalning för orderflöde” eller PFOF. Detta innebär att dirigera satser av order till marknadsförare som Citadel Securities, som betalar Robinhood en blygsam avgift för rätten att genomföra dem.

Robinhood och många aktiemarknadsexperter har hävdat att PFOF i slutändan gynnar små investerare eftersom det resulterar i att de får massrabatt på sina order. Men kritiker hävdar att praxis är underhandlad och motsvarar en hemlig form av uppdrag och har lett till granskning från kongressmedlemmar.

Robinhood har också lockat granskning från finansiella tillsynsmyndigheter, inklusive FINRA, som nyligen slog företaget med en böter på 70 miljoner dollar. Påföljden, den största i byråns historia, var relaterad till en serie av avbrott som tvingade företaget att avbryta handeln i timmar, och till och med dagar åt gången.

Företagets problem med kongressen och tillsynsmyndigheter kommer sannolikt att visa sig vara övergående, särskilt eftersom Robinhood har kunnat navigera på den senaste tidens volatilitet utan stora svårigheter.

Även om tillsynsmyndigheter sätter press på Robinhoods kassa eller affärsmodell har företaget gott om landningsbana för att utveckla andra tack vare en massiv tillförsel av riskkapital som det har tagit upp. Detta inkluderar en massiv infusion på 2,4 miljarder dollar i februari.

Denna berättelse uppdaterades flera gånger för att inkludera ytterligare detaljer från S-1-arkivering.

Source link