Robinhood att betala rekord på 70 miljoner dollar över ”betydande skada” till kunder

Online-mäklarplattformen Robinhood kommer att betala en böter på nästan 70 miljoner dollar för ”utbredd och betydande skada som kunderna lidit” i samband med en rad vilseledande kommunikation, systemavbrott och olämpliga kundgodkännanden för komplicerade affärer, Financial Industry Regulatory Authority meddelat i dag. Det är det största straffet som regulatorn någonsin har beställt.

”Den här åtgärden skickar ett tydligt meddelande,” sade FINRA i ett uttalande. ”Alla FINRA-medlemsföretag, oavsett storlek eller affärsmodell, måste följa de regler som styr mäklarbranschen, regler som är utformade för att skydda investerare och integriteten av våra marknader. ”

Robinhoods handelsplattform för aktier och kryptovalutor upplevde en serie av avbrott i mars 2020, vilket hindrade företaget från att genomföra kundorder. FINRA sa störningen ”resulterade i att enskilda kunder förlorade tiotusentals dollar. ”

Tillfälliga blackouts för tjänster förblev ett problem för mäklaren så sent som i april i år, även om chefen för Robinhood Crypto nyligen berättade Avkryptera att företaget har ”sett utdelningen” av investeringar för att förbättra sina system. När kryptomarknaden kraschade i maj lyckades Robinhood stanna online medan Binance, Kraken, Gemini och Coinbase alla gick ner.

FINRA fann också att Robinhood har ”oaktsamt kommunicerat falsk och vilseledande information” sedan 2016, inklusive felaktig visning av hur mycket kontanthandlare hade på sina konton och vilseledande kunder om de risker de mötte när de gjorde komplicerade affärer.

Tillsynsmyndigheten hänvisade till Alex Kearns, den 20-åriga näringsidkaren som dog av självmord i juni förra året efter att ha felaktigt tänkt att han var över 700 000 dollar i skuld. Kearns familj har väckt talan och anklagar Robinhood för att ha orsakat hans död felaktigt genom att visa förvirrande information om marginalhandel.

FINRA har reserverat 57 miljoner dollar i böter och Robinhood måste betala ut 12,6 miljoner dollar (plus ränta), som ersättning till tusentals inblandade kunder.

”Robinhood har investerat stort i att förbättra plattformsstabilitet, förbättra våra utbildningsresurser och bygga ut vårt kundsupport och lagliga och efterlevnadsteam”, säger en talesman för företaget. ”Vi är glada att lägga den här frågan bakom oss och ser fram emot att fortsätta fokusera på våra kunder och demokratisera finans för alla.”Source link