Riskkapitalfonder har investerat ett rekord på 17 miljarder dollar i krypto 2021


Venturekapitalfonder har investerat ett årligt rekord på kryptomarknaden och förmörkade över 17 miljarder dollar redan 2021.

Enligt marknadsdataföretaget PitchBook har företag varit extremt aktiva när det gäller sina investeringar i kryptomarknaden.

2021 har uppskattningsvis redan 17 miljarder dollar investerats. Medan föregående årsrekord såg 2018 in 7,4 miljarder dollar. 2021 har i huvudsak lyckats få in det sammanlagda investeringsbeloppet för alla tidigare år tillsammans från 2010.

Källa: Bloomberg

Crypto-erbjudanden 2021

Den största affären 2021 ensam såg överraskande 10 miljarder dollar från Block. En investerade i kryptobörsen Bullish Global. Börsen samlade också in ytterligare 300 miljoner dollar i en finansieringsrunda.

Den enda affären slog rekordet för kryptoinvesteringar för året på egen hand.

380 miljoner dollar investerade i kryptoplansföretaget Ledger ser att företaget tar den näst största investeringen 2021. Investeringen kommer från 10T Holdings, som fungerar som en tillväxtfond i mitten till sen fas som investerar i privata företag som verkar i det digitala tillgångens ekosystem.

“Jag är av den uppfattningen att alla kommer att äga krypto, det är bara en fråga om vilket pris de får in”, säger Ian Rogers, Ledgers chefserfarare. ”Vi är fortfarande i protokollfasen, vi vet att det finns något här, du kan bara inte föreställa dig hur det exakt kommer att se ut. För Ledger är vi definitivt inte på väg att sälja en iPod i Target-ögonblick ännu. ”

Andra anmärkningsvärda kryptoinvesteringar inkluderar 350 miljoner dollar investerade i BlockFi och Dapper Labs, 300 miljoner dollar investerade i Paxos och Blockchain.com.

Törst för kryptoexponering fortsätter

2021 har ett ökat intresse inom kryptorummet när företag ser ut att bli exponerade för marknaden. Andreessen Horowitz har tidigare meddelat att man vill lansera en kryptoinvesteringsfond på 1 miljard dollar efter den stora framgången med sin investering i Coinbase.

Galaxy Digital tog också steg tidigare i år för att förvärva BitGo, en oberoende leverantör av infrastruktur för digitala tillgångar. Förvärvet sägs vara värt 1,2 miljarder dollar. Dessutom tillkännagav Goldman Sachs nyligen sitt partnerskap med Galaxy Digital för att erbjuda bitcoin-futureshandel genom företaget och dess senaste förvärv.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link