Ripple’s Radical Call for Greener Bitcoin

[ad_1]

Ripples grundare Chris Larsen firade Earth Day med ett djärvt förslag.

han ropade på Bitcoin-nätverket för att flytta från energiknarr bevis på arbetet (PoW) till ett mer miljövänligt system som proof-of-stake (PoS). Eftersom en sådan åtgärd skulle kräva en radikal förändring av Bitcoins kod, pratade jag med Larsen för att se hur seriös han är – och det visar sig att han är dödligt allvarlig.

Enligt Larsen blir kryptoindustrin misshandlad av progressiva, varav många inte förstår att inte alla blockkedjor är energiintensiva som Bitcoin. Han säger att miljöaktivister inte inser att 40% av industrin kommer att vara låga utsläpp när Ethereum byter till bevis på insats. Och i en kontakt för sitt eget nätverk noterade Larsen att den årliga energianvändningen av Ripples XRP-nätverk liknar den för 50 amerikanska hem – jämfört med 12 miljoner hem för Bitcoin.

Inte heller köper Larsen argumentet från företag som Square som föreslår att Bitcoin kan hantera sina energifrågor genom förlitar sig på förnybara energikällor. Han fruktar att förnybara energikällor aldrig kommer att bli lika billiga som fossila bränslen och att opportunister kommer att vända sig till platser som Saudiarabien för att bryta Bitcoin till det billiga – eller att vissa miljardärer skulle hitta sätt att undergräva varje tryck för att mandatera ren kryptoenergi.

”Vad ska jag stoppa? Peter Thiel från att sätta upp ett supertankfartyg mitt i havet och driva en bitcoin-gruvarbetare på super billigt kol? ”frågar Larsen. Det enda sättet att lösa problemet, säger han, är att Bitcoin-samhället följer Ethereums exempel och” gör rätt sak ”genom att flytta bort från gruvdrift.

Det är en trevlig idé. Men jag tror inte att det kommer att fungera.

Till att börja med, till skillnad från Ethereum-publiken, som kan ta några kumbaya-ögonblick, har Bitcoin-communityn alltid varit fraktiös och ofta oförmögna att komma överens om till och med mindre förändringar till det bästa. Och varje tryck för att bli grönt skulle ytterligare stymmas av de företag som nu har investerat miljarder dollar i sofistikerad hårdvara (som ASIC-chips) och gruvdrift.

Under tiden kommer cyniker att vara snabba att påpeka att Larsen, en miljardär själv, agerar i sitt eget intresse genom att prata XRP över Bitcoin, eller till och med använda hot-button-miljöfrågan för att distrahera från Ripples pågående problem med SEC. Det kan eller inte vara rättvist – det bör noteras att Larsen har gett miljontals miljömässiga orsaker. Oavsett kommer ett allvarligt tryck för att flytta Bitcoin från PoW inte hända.

Bitcoins miljöproblem kommer inte bara att försvinna. Företag och industrier, till och med Big Oil, gör ett allvarligt steg för att bli gröna medan konsumenter överallt ser på miljön som en existentiell kris. Om kryptoindustrin inte är försiktig, kommer breda delar av investerare att betrakta det som en oetisk verksamhet som liknar tobak eller fossila bränslen.

Ack, Bitcoin-gemenskapens svar på allt detta har varit en besvikelse. Istället för att erkänna frågan är alltför många inflytelserika Bitcoiners – som annars är förtjusta i höga ideal – svarar till grön kritik med aggression och stamintresse. De påpekar korrekt att progressiva överskattar effekterna (Bitcoins fotavtryck är fortfarande i rörelse jämfört med andra branscher), men har varit långsamma med att erbjuda några lösningar.

En väg ut ur skiten kan vara att Bitcoin antar etos i andra branscher, inklusive flygbolagen, och erbjuder kvittning av koldioxidkrediter. När det gäller stora företag kan de helt enkelt lova att para ihop sina Bitcoin-inköp med blygsamma donationer som kommer att kompensera för miljöpåverkan. Under tiden kan kryptohandelsjättar som Coinbase, Kraken och Robinhood erbjuda konsumenterna möjligheten att betala en liten ”green fee” när de köper Bitcoin eller utökar sina utbildningssidor för att förklara miljöpåverkan av olika kryptovalutor. (I ett liknande exempel har många av artisterna som präglar NFT: er varit köp av certifikat för kompensation för kol för att förhindra återblåsning av miljöpåverkan av NFT-prägling på Ethereum blockchain.)

I vilket fall som helst kan de snart inte ha något val. Miljöfrågorna som hänger över Bitcoin kommer inte att försvinna och företag måste komma med svar förr än senare.

Lycklig försenad jorddag.

Detta är Roberts på Crypto, en helgkolumn från Decrypt-chefredaktören Daniel Roberts och Decrypt Executive Editor Jeff John Roberts. Registrera dig för Decrypt-nyhetsbrevet för att få det i din inkorg i framtiden. Och läs förra helgens kolumn: Billigare NFT-bommen.[ad_2]

Source link