Ripple tvingas producera bevis för juridisk rådgivning om XRP-försäljning

US Securities and Exchange Commission (SEC) har lämnat in sitt senaste förslag mot Ripple Labs, eftersom deras juridiska kamp fortsätter.

Den 7 maj, advokat James K. Filan Tweetade en uppdatering av SEC vs. Ripple-stämningen. En uppdatering som bekräftade att de klagande hade lämnat in en Motion to Compel against Ripple. Detta förslag kräver att de tilltalade överlämnar bevis för juridisk rådgivning både efterfrågad och mottagen angående erbjudanden och försäljning av XRP. Och huruvida dessa försäljningar och erbjudanden skulle uppfylla federala säkerhetslagar.

Förslaget gjordes via ett brev till domaren Sarah Netburn. Filan, som tidigare är åklagare, följde med sin Tweet med en annan som inkluderade en Dropbox-länk till alla utställningar knutna till bokstavsrörelsen.

Detta är den senaste utvecklingen i den legala dragkampen mellan SEC och Ripple Labs. Under de senaste veckorna har fallet sett ett antal förslag, svar och begäranden som gjorts och nekats. Inklusive en offentlig telefonkonferens om SEC: s metoder för att få upptäckt och hålla tillbaka information från de tilltalade.

Förra veckan lämnade Ripple Labs verkställande direktörer Brad Garlinghouse och Chris Larsen, som ligger i spetsen, enskilda yrkanden om avskedande. SEC lämnade i sin tur svar på dessa förslag.

Garlinghouse och Larsen motsatte sig svaret, som kunde vara upp till 60 sidor långt. Filan kunde emellertid inte ge detaljer om deras skäl för att inte ge samtycke. Han gjorde säg på Twitter än han trodde att det skulle vara ”en relativt enkel förklaring”.

Analyserar rörelsen

Filan har varit en högljudd och kontinuerlig kommentator på Twitter om stämningen. Men han höll sina åsikter om rörelsen privata vid detta tillfälle. Men han är inte den enda som tittar noga på ärendet.

John E. Deaton, chefspartner på The Deaton Law Firm i Rhode Island, delade en detaljerad analys som svar på samma Motion to Compel. Tråden, som består av fyra tweets, hävdar att SEC anser Ripples försvar vara ”ett verkligt hot”.

”Ripple har hävdat att de juridiska noterna bara visar allmänna råd om att det är möjligt att använda och sälja XRP på ett sätt som bryter mot […] värdepapperslagar, men i slutändan drar slutsatsen att XRP i sig inte är en säkerhet … ”uppgav Deaton i två av dessa tweets. ”… Huruvida domaren kommer att tvinga Ripple att överlämna anteckningarna är en intressant juridisk fråga.”

Deaton har varit inblandad i SEC vs. Ripple-kostym sedan den 19 april, då han lämnade in en Motion to Intervene. Han har representerat tusentals XRP i samband med ärendet sedan årets början.

Nya tillägg på Ripple Labs

Under tiden fick Ripples styrelse en ny medlem tidigare i veckan. Den 4 maj rapporterades det att tidigare USA: s kassör Rosie Rios hade gått med i styrelsen. I ett uttalande sa hon: ”Ripple är ett av de bästa exemplen på hur man använder kryptovaluta i en väsentlig och legitim roll för att underlätta betalningar globalt.”

Hennes utnämning följer med den för fintech-chef Kristina Campbell, som har gått med i Ripple som sin nya Chief Financial Officer.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link