Ripple tillkännager partnerskap över MENA mitt i pågående strid med SEC

[ad_1]

Ripple meddelade igår att de skulle samarbeta med BankDhofar Omans näst största bank. Detta följer på förra veckans tillkännagivande att de skulle gå ihop med National Bank of Egypt om ett liknande projekt.

I juni 2017 släppte Ripple sin vision för värdets internet, grundidén var att värde bör utbytas lika snabbt som information. De såg de höga kostnaderna och långsamma leveranser av fiatvalutor och ville ta itu med dessa problem.

Med blockchain syftade de till att ta bort alla mellanhänder från processen att utbyta tillgångar eller göra betalningar. Men vid den tiden översvämmades marknaden av en rad konkurrerande blockkedjor, som inte nödvändigtvis anslöt sig till varandra. Först måste industristandarder sättas.

Sedan 2017 har blockchain-marknaden mognat och uppnått stor mainstream-acceptans. Detta har skapat fler möjligheter för projekt som Ripples Internet of Value.

Egypten, Indien och Förenade Arabemiraten

Medan Ripples elände med US Securities and Exchange Commission (SEC) har dokumenterats väl de senaste månaderna, har de haft en blygsam tillväxt när det gäller betalningar.

Förra veckan tillkännagav Ripple sitt partnerskap med Egyptens största bank, National Bank of Egypt. Genom RippleNet skulle de samarbeta med Förenade Arabemiraten-baserade LuLu International Exchange för att behandla gränsöverskridande betalningar från Förenade Arabemiraten till Egypten.

Egypten fick 24 miljarder dollar förra året, vilket gjorde det till en av de fem bästa överföringskorridorerna globalt, efter Indien, Kina, Mexiko och Filippinerna.

Gårdagens tillkännagivande att Ripple skulle arbeta med Bank Dhofar öppnar dörren till en annan av de bästa remitteringskorridorerna i Indien. Arbeta med BankDhofar och den indiska privatsektorn Bank IndusInd Bank för att få realtidsbetalningar till Indien.

Detta partnerskap är uppenbarligen av större betydelse än förra veckans tillkännagivande, eftersom Indien är det bästa mottagande landet i världen. Indiska gästarbetare över Förenade Arabemiraten och faktiskt den globala skickar cirka 76 miljarder dollar per år hem.

Krusning i andra nyheter

Ripple har engagerat sig i en pågående kamp med SEC och deras framtid är fortfarande osäker inför allvarliga federala anklagelser.

I december 2020 lade SEC fram ett ärende om att Ripple hade genomfört ett oregistrerat värdepapperserbjudande på 1,3 miljarder dollar genom försäljning av XRP-tokens. Medan Ripple och deras direktion förnekar dessa anklagelser pågår saken och det återstår att se om Ripple kommer igenom oskadd.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

[ad_2]

Source link