Ripple Partners med hållbarhetsledare för att nå mål 2030

Ripple har lagt till sin röst till den pågående kryptovalutans hållbarhetspool med tillkännagivandet att man strävar efter att nå koldioxidnoll före 2030. Och det har samarbetat med olika hållbarhetsledare för att uppnå detta mål.

I en tweet delades den 15 maj, Ripple (XRP) länkade till ett inlägg på sin webbplats. På sidan beskrivs ett antal aspekter av deras miljöstrategi. Detta inkluderade en lista över deras partners, som redan räknar Bill & Melinda Gates Foundation, Mercy Corps, Mojaloop Foundation och Institute for Business and Social Impact bland dem.

Sammantaget har Ripple icke-statliga organisationspartners (NGO) i mer än 80 länder.

Nu har hållbarhetsledare som köparealliansen för förnybar energi (REBA), Energy Web Foundation och Watershed gått med i deras led. På sidan anges också:

”Vårt nuvarande globala finansiella system uppfyller inte behoven hos 1,7 miljarder obankrade människor. ”Digitala tillgångar och distribuerad storboksteknik (DLT) har potential att förändra hur obankerade och underbankerade befolkningar får tillgång till grundläggande finansiella tjänster och skickar och tar emot pengar över gränserna, vilket gör dem mer tillgängliga, prisvärda och säkra.”

Rapporten på webbplatsen hänvisade också till hur grön XRP är, jämfört med ledande kryptovalutor bitcoin (BTC) och ethereum (ETH). Mer specifikt använder XRP endast 63 000 liter per 100 miljoner transaktioner. Under tiden använder BTC nästan 4 miljarder liter per 100 miljoner transaktioner. Och ETH använder ytterligare 239 miljoner liter.

Hållbarhet och krypto

Miljökonsekvenserna av Cryptocurrency har varit föremål för mycket debatt de senaste veckorna. Inte minst mot bakgrund av Elon Musk som tar upp frågan om utsläpp av fossila bränslen till bitcoinbrytning.

Affärsmannen tog en så stark hållning i den här frågan att han avbröt BTC som valutalternativ för köp vid Tesla. Detta beslut föranledde en snabb nedgång i BTC-priset och sjönk under tröskeln på 50 000 $.

Trots detta möttes inte Musks beslut utan kritik. Tim Draper påpekade för det första att det nuvarande banksystemet orsakade sin andel av miljöfrågor. Den globala investeraren föreslog att han, enligt Musks filosofi, skulle sluta acceptera köp i fiatvaluta också.

Samtidigt inför andra länder andra åtgärder för att skydda miljön mot BTC-gruvdrift. Den 15 maj uppgav rapporterna att de iranska myndigheterna skulle genomdriva böter till alla som fångas av hushållens el.

Andra uppdateringar om XRP

Det är en händelserik tid för Ripple just nu. Som en pågående rättegång mot US Securities and Exchange Commission (SEC) fortsätter. De nästa stora händelse i fallet beror på att äga rum den 17 maj, främst kring John E. Deatons Motion to Intervene. Deaton är planerad att svara på Ripple och SEC: s respektive ståndpunkter om hans motion. SEC kommer också att svara på Ripples ståndpunkt om den rörelsen att ingripa.

Men det är inte så dåligt, eftersom den 16 maj visade data att XRP ökade med över 12% under en 24-timmarsperiod. XRP rankas för närvarande som den femte mest värdefulla kryptovalutan efter marknadsvärde.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

Source link