Ripple lägger till NFT-stöd på XRP Ledger för att minimera gasavgifter

Ripple tillkännagav idag sitt nästa steg mot att minska gasavgifter och präglingskostnader för icke-fungibla tokens (NFT) på XRP Ledger (XRPL).

Sedan början av 2021 har några av de största berättelserna i krypto kommit från NFT-världen. I ett officiellt uttalande från Ripple som släpptes i morse meddelade projektet sin avsikt att bekämpa höga gasavgifter för handel och myntavgifter för NFT.

Trots den meteoriska ökningen av NFT-kulturen har intresset minskat lite nyligen, eftersom användarna lär sig hur svårt överföringsprocessen för att ta ägande är.

Ripples NFT-stöd på XRP-huvudbok för att bekämpa flera frågor

Krusningar tillkännagivna planen syftar direkt till att minimera dessa avgifter genom att integrera NFT-marknadsplatser på sin XRP Ledger. Assimileringen till XRP kommer att ge både köpare och säljare en mer kostnadseffektiv och övergripande trevlig upplevelse när de arbetar i NFT-rymden.

En annan fördel med den planerade integrationen är de gröna energibesparingarna som XRP-huvudboken är inställd på att tillhandahålla överprövningsbara kedjor som präglar NFT. Uttalandet hävdar att:

”Eftersom XRPL använder en ny konsensusprocess för att validera transaktioner förbrukar den försumbara mängder energi och är 120 000 gånger effektivare än proof-of-work-nätverk. Att bygga på XRP Ledger ger utvecklare en unik möjlighet att driva mer hållbara NFT-appar och marknadsplatser samtidigt som en tung börda för planeten elimineras. ”

Ripple är inte det enda namnet i spelet att försöka rädda NFT-transaktioner från massiva gasavgifter. Både Immutable X och Enjin har arbetat för att spara handlarnas pengar, med den förra tillkännagav redan 1,3 miljoner dollar i reducerade gasavgifter för NFT-handlare.

Kryptoindustrin fortsätter att hantera överdriven energiförbrukning

Detta drag av Ripple är uppenbarligen ett stort steg framåt och en massiv ökning av effektiviteten för processen för prägling och handel med NFT så långt miljön går. Debatter har rasat nyligen om hållbar utvinning av PoW-blockkedjor. Digitala valutor som bransch använder en nästan ofattbar mängd energi och många miljögrupper driver upp diskussioner kring frågan.

Till och med några av de största aktörerna på marknaden, till exempel Kina, avbryter vissa verksamheter på grund av den alltför stora energiförbrukningen av bitcoin (BTC) -brytning. Ripples VD Brad Garlinghouse har nyligen blivit en stark röst om energianvändningen av blockkedjor. Till och med går så långt att hög beröm på Elon Musk för hans ansträngningar för att minimera bitcoins beroende av kolförbränning.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

Source link