Ripple CEO säger IPO mycket sannolikt efter SEC fall avslutat

[ad_1]

Ripples VD, Brad Garlinghouse, säger att det är ”mycket troligt” att företaget kommer att offentliggöras efter att SEC-stämningen har avslutats.

VD för Ripple, Brad Garlinghouse, uppgav att företaget skulle kunna bli offentligt om och när det löser sin rättegång med Securities and Exchange Commission (SEC). Verkställande direktören frågades direkt om möjligheten att bli offentlig och svarade enligt Business Insider och sa att chansen är ”mycket hög någon gång.”

Detta är andra gången som företaget säger så mycket efter att aktieägarna sa att företaget planerade att göra ett inkomster. Efter att nyheterna slog, hoppade XRP 14%.

Ripples beslut att offentliggöras är långt ifrån överraskande med tanke på hur framgångsrik Coinbases lansering var. Den första dagen som Coinbase noterades på NASDAQ nådde dess kapitalisering 100 miljarder dollar vid ett tillfälle och slutade slutligen dagen med 85,5 miljarder dollar.

Efter detta senaste tillkännagivande hoppade XRP 6% men har gått tillbaka något till 0,96 dollar.

Är XRP en säkerhet?

Vid denna tidpunkt är Ripple Labs viktigaste uppmaningen att göra ett hopp till en börsintroduktion SEC-stämningen mot den tillbaka den 22 december 2020. Detta var ett drag som Garlinghouse svarade med att säga, ”Det är inte bara Grinch-värdigt, det är chockerande. ”

Rättegången heter Ripple Labs, Garlinghouse och medgrundare Christian Larsen. I stämningen hävdas att XRP samlade in mer än 1,3 miljarder dollar via ”ett oregistrerat, pågående erbjudande om värdepapper för digitala tillgångar.”

Som svar hävdade Garlinghouse att XRP i själva verket är en vara och att USA är det ”enda land som listar XRP som säkerhet.” Alla andra länder klassificerar XRP som en valuta. Dräkten hävdar att Ripple distribuerade miljarder XRP i utbyte mot icke-kontanta överväganden som marknadsskapande tjänster.

Detta har blivit en vanlig fråga på senare tid för SEC and Commodities Future Trading Commission (CFTC). Var och en har funnit svårigheter att bestämma vilka kryptovalutor som är råvaror och vilka som är värdepapper. För att ta itu med denna fråga har myndigheterna samarbetat för att förtydliga reglerna för digitala tillgångar.

Den så kallade ”Eliminate Barriers to Innovation Act of 2021” godkände parlamentets omröstning i april. Om senaten ger grönt ljus kommer en gemensam arbetsgrupp med civila att ge råd till båda enheterna och utveckla lösningar för att hantera digitala tillgångar.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

[ad_2]

Source link