Republikanska kampanjkommittén är inställd på att acceptera kryptodonationer

Republikanernas kampanjarm är att börja acceptera bidrag i kryptovaluta, Axios rapporterade idag. Men även om det nu accepterar krypto, kommer kommittén att snabbt konvertera de mottagna medlen till fiat.

Medan enskilda politiska kandidater har accepterat kryptodonationer tidigare, enligt AxiosNational Republican Congressional Committee (NRCC) är den första federala partikommittén som gör det i ett drag som kan testa kampanjfinansieringsregler.

NRCC är en grupp av kongressmedlemmar som syftar till att välja republikanska kandidater till USA till representanthuset. Detta görs genom att ge kandidater ekonomiskt stöd, tekniskt stöd och andra aktiviteter.

NRCC kommer enligt uppgift att använda betalningsprocessorn BitPay för att behandla donationerna, som omedelbart omvandlas till dollar innan de betalas in på NRCC: s konto.

Genom att inte hålla den donerade kryptovalutan kommer NRCC nu att kunna ta emot donationer upp till $ 10 000 från enskilda givare och undvika gränsen på 100 USD per år för kryptovalutaöverföringar.

”Vi är fokuserade på att följa alla möjliga vägar för att främja vårt uppdrag att stoppa Nancy Pelosis socialistiska dagordning och återta husets majoritet, och denna innovativa teknik kommer att hjälpa republikanerna att tillhandahålla de resurser vi behöver för att lyckas,” Rep. Tom Emmer (R-Minn. ), uttalade NRCC: s ordförande.

Identifiera kryptodonationer

En pro-Joe Biden politisk handelskommitté, Draft Biden 2016, accepterade Bitcoin-donationer tillbaka 2015. (Biden körde slutligen inte det året.)

Och Andrew Yang, en före detta demokratisk presidentkandidat, var en av de första enskilda politiker att acceptera kryptodonationer. I juli 2018 började Yang acceptera Bitcoin, Ethereum och en rad andra kryptovalutor för att finansiera sin kampanj.

Det har dock den federala valkommissionen gjort uttryckte sin oro över kryptodonationer. Den sa främst att den var orolig över insynen i donationerna och reglerna för avslöjande – eftersom kryptovalutadonationer kan utformas för att vara anonyma.

För att motverka detta hot och blidka kommissionen sa NRCC att de först skulle identifiera givare som gör kryptodonationer.

En tidigare version av denna berättelse hänvisade felaktigt till NRCC som en lobbyistorganisation.Source link