Regulatoriska strider skjuter mindre kryptobörser i Sydkorea till randen

I korthet

  • Sydkoreanska börser måste införa verkliga verifieringssystem före den 24 september.
  • Många mindre handelsplattformar kämpar dock för att säkra nödvändiga bankpartnerskap.

Med mindre än fyra månader kvar för sydkoreanska kryptovalutabörser för att erhålla affärslicenser, kämpar många för att uppfylla nya lagkrav Ekonomiska tider rapporter.

Sydkorea anses vara bland de mest aktiva kryptomarknaderna globalt, med senaste rapporter hävdar att många av landets arbetare i 20- och 30-åren slutar arbeta för att bli kryptohandlare på heltid.

Ibland har denna entusiasm blåst upp priset på Bitcoin på lokala börser, med så kallade Kimchi premium efter att ha ökat så högt som 22% vid ett tillfälle tidigare i år.

Sydkoreas tillsynsmyndigheter har också varit i hög beredskap och genomfört olika åtgärder för att se till att användare och företag följer reglerna.

Enligt ändringen av lagen om rapportering och användning av specifik finansiell information passerade av nationalförsamlingen i mars 2020 måste kryptovalutahandelplattformar följa Financial Action Task Force (FATF) riktlinjer som syftar till att bekämpa penningtvätt och finansiering av terrorism.

Dessutom krävs utbyten för att få godkännande från Financial Services Commission (FSC) och Korea Internet and Security Agency för att verka i landet, med tidsfristen fastställd till 24 september.

Det viktigaste är dock att de nya reglerna tvingar börser och plånbokoperatörer att införliva verifieringssystem för riktiga namn – något som kräver partnerskap med godkända finansinstitut.

Men medan Koreas stora börser, som Upbit, Bithumb, Korbit och Coinone, enligt uppgift har säkrat de nödvändiga bankpartnerskap och förbereder sig för att registrera sig hos FSC, står många mindre plattformar inför problem.

Även om de är populära i Sydkorea är banker fortfarande ovilliga att göra affärer med kryptovalutaföretag. Ett specifikt område för bankerna är att de skulle vara ansvariga för all olaglig aktivitet relaterad till kryptovalutor.

Kryptokris i Sydkorea

”Vi står inför en existentiell kris. Vi vill legitimera vår verksamhet, men banker är ovilliga att erbjuda oss riktiga konton, säger Lee Chul-ie, VD för kryptovalutaföretaget Foblgate till MED.

Det kommer sannolikt att uppstå fler problem om mindre börser ”lämnas för att fungera i det grå området”, säger Lee Chul-ie och tillade att det nya regelverket gynnar de stora handelsplattformarna. Han fruktar att Foblgate utan en bankpartner måste flytta verksamheten utomlands.

Vissa experter hävdar dock att kryptomarknaden i Sydkorea ”är överfulla med för många handelsplattformar”, och det behövdes strängare regleringsåtgärder för att ge bättre investerarskydd och transparens.

Således, om mindre börser inte kan övertyga banker före september, kommer Sydkorea att lämnas med bara några viktiga, mycket reglerade aktörer.Source link