Regler är kryptovalutor största hot och möjlighet, säger Zumo VD

BeinCrypto pratade med Nick Jones, VD för Zumo, en kryptovalutaplattform och utbyte. Jones diskuterar utbytet, dess engagemang för gröna kryptovalutor och regler i detta utrymme.

Zumo är en kryptovalutautbyte som har en plånbok som inte är vårdnadshavare. Den har ett enkelt användargränssnitt för att göra köp, försäljning och utgifter för kryptovalutor mer tillgängliga.

Detta var Jones mål från början. Han gick in i kryptovalutavärlden med ett uttryckligt intresse för blockchain-teknik som en lösning på flera frågor, särskilt relaterade till ekonomi och oberoende.

Jones bakgrund i teknikvärlden innebar att den här tekniken inte var okänd när han introducerades 2016.

”Min grundare Paul och jag arbetade tillsammans långt tillbaka på Yahoo i början av 2000-talet. Han är produktkillen. Jag klandrar honom. Han ringde mig. Han fick mig intresserad av blockchain-utrymmet, säger Jones.

”Så jag har haft en tung blandning av alla de saker som fick mig in i utrymmet baserat på att vara en teknikentusiast och intresserad av teknikens samhällseffekter.”

När han väl hittat sig in i detta utrymme handlade det om att hitta korsningen mellan dessa intressen.

”Vi bestämde att vi skulle göra något inom blockchain och kryptovalutor. Då insåg hur komplext och svårt det var för de flesta som inte var tekniskt kunniga eller som inte hade de intressen att få tillgång till det, säger han.

”Hur bygger vi en bit teknik som gör det möjligt för så många människor som möjligt att på det säkraste och enklaste sättet komma åt den världen och börja kunna dra nytta av de produkter som kan byggas på ryggraden i Det.”

Göra kryptovalutor tillgängliga

Jones har drivits av en enhet för att göra blockchain till något som är tillgängligt för alla. Som ett resultat är det grunden för Zumos plånbok och byte.

Sammantaget tycker de som redan är inblandade i kryptovaluta att hålla koll på de förändrade bitcoinpriserna. Men Jones förstår att de flesta nya aktörer inte är bekväma med denna typ av ansträngning. Engagemang är inte nyckeln när det gäller deras pengar.

”Jag tror för de flesta att det inte är, vet du, enbart för spekulativa bitcoin upp och ner köp. Jag tror att för många människor är det kul att ha lite pengar i det. De flesta ser det som detsamma som att köpa en lotteri eller göra en sportsatsning eftersom de flesta inte gör tekniska handelsdiagram och gör saker varannan timme för att få ut det mesta. Snarare ser de det då som en 10-årig investering vilket är bra. Något av dessa är legitima strategier. ”

“Dina nycklar, din krypto”

Jones ser emellertid att den nuvarande vågen av innovation inom blockchain är mer fördelaktig för dem utanför kryptovalutasamhället.

”Jag tror att det vi ser just nu är produkter, och användningsfallet bygger på den infrastrukturen som är vettigt för många fler, så du lånar överföringar, alla dessa saker som nu kommer igenom den här tredje och fjärde generationens iterationer av krypto och blockchain, som är mycket mer relevanta för många fler människor globalt än en tillgång som kanske eller inte går upp eller ner med 30% på några dagar. ”

Zumo är bland dessa nyare produkter som syftar till att få in människor. Det skiljer sig åt genom att ha plånböcker som inte är vårdnadshavare och ett förståeligt gränssnitt, förklarar Jones.

”Vi har den här typen av ren blockchain-icke-vårdnadsunderlag för plånboken eftersom du känner till dina nycklar, din krypto med vårt slags neo-bankklass UI som användaren inte behöver veta. De behöver bara veta att deras medel är säkra och vi tror att det är det bästa sättet att göra dessa medel säkra. ”

Börjar rätt snarare än att åtgärda ett problem

Zumo är bland kryptovalutaföretagen som sätter miljöfrågor i centrum för sitt arbete.

”Från och med den första dagen bestämde vi oss för att vi skulle försöka så hårt vi möjligen kunde anamma nät-noll-rörelsen. Du vet att vi inte kan vänta, vi lade till det i vårt DNA från början som företag, så det har börjat med de enkla grejerna som att minimera personalresor med planer för ren energi och kompensering där människor måste resa, förklarar Jones.

Detta integrerade tillvägagångssätt för en miljövänlig arbetsuppsättning ledde dem till att underteckna Crypto Climate Accord (CCA).

CCA syftar till att samla dem i kryptovalutaindustrin tillsammans. Med ett kollektiv vill det sträva efter 100% förnybar energi och netto-nollöverföring till 2040.

”De frågade oss om vi ville bli en undertecknare, vilket naturligtvis är fantastiskt för oss, det är fantastiskt att vara med på det och att vara typ av att hjälpa till att leda konversationen. Vi är inte där än och vi är inte vid svaret än för de här sakerna, men vi är definitivt en intressant punkt, jag tror att konversationerna går framåt. ”

För närvarande växer oro över kryptovalutor, men speciellt bitcoins, miljöpåverkan. Den senaste behandlingen har Bitcoins årliga energiförbrukning vid 67,29 TWh.

Förnybar energi stöder viss gruvdrift. Miljöpåverkan har dock blivit en punkt som används av länder och individer för att distansera sig från kryptovalutor. Exempel inkluderar Elon Musks back-peddling på bitcoin som betalning för en Tesla och bojkott av miljöaktivister.

”Du kan inte jämföra en Tesla med en modell T Ford”

För Jones måste miljöpåverkan erkännas. Dessutom är sammanhanget med bitcoins teknik också viktigt.

”Bitcoin är prototypen blockchain, du vet, du kan inte jämföra en Tesla med en Model T Ford.”

”Så det vinner första platsen, och jag säger nödvändigtvis att det inte kommer att vara lika effektivt och kommer att ha det som ofta kommer att ha några problem med det”, förklarar han.

”Bitcoin orsakar uppenbarligen inget kol, men elproduktionen, blockkedjans krafter och särskilt gruvdriften, beroende på var energin kommer ifrån för att den kan producera mycket kol.”

Detta betyder dock inte att han anser bitcoin som ett problem. Snarare Jones noterar de ansträngningar som görs för att säkerställa att energiproduktionen sker med förnybara energikällor.

”En annan sak som människor bör komma ihåg att ur karboniseringssynpunkt. Blockchain, krypto som bransch är betydligt lättare att avkolonnera än nästan någon annan bransch. Det kräver bara att många håller med och får det att hända, varför vi tycker att saker som CCA är viktiga för branschen när den mognar. ”

Regler, största hot och möjlighet

Medan vissa kanske anser att miljöhänsyn är ett hot mot kryptovalutor, är det för Jones något helt annat. Han ser regler som både det största hotet och möjligheten för kryptovalutautrymmet.

”Det är möjligen regler, förmodligen samma svar för båda, den största utmaningen och den största möjligheten, för jag tror att det inte finns någon tvekan om att du kan se detta enorma intervall, svaret från tillsynsmyndigheten i stort sett har varit så blandat, regeringens reaktion har varit vansinnigt blandad, för det är denna typ av existentiellt hot mot status quo. ”

För Jones ligger problemet med regler i det faktum att det inte försvinner. Därför måste gemenskapens medlemmar svara på regler och diskussioner kring dem.

”Jag tror att det förmodligen känns som det största tillfället att hjälpa mig att försöka forma den konversationen, för det kommer inte att försvinna, de kommer inte bara plötsligt att börja säga,” Åh, vi lämnar nu krypto ensam. ” Pandoras låda har öppnats. Eftersom volymen på människors pengar som har gått in och tankar om faktisk och upplevd risk, säger han.

”Den största risken är att människors tillgång till den blir avskuren av fientliga tillsynsmyndigheter och myndigheter. Och jag tror att den största möjligheten är att se till att det inte händer genom att kommunicera visionen, och typ av delade värderingar och spela spelet lite, eller spela spelet tillräckligt i de frågor som berör tillsynsmyndigheter. ”

Samarbete är nyckeln

Frågan om regler medför emellertid en annan övervägande. Jones ser att övergången till vanlig adoption växer från ett mognare svar mellan de olika parterna.

”Om vi ​​vill att det ska finnas äkta, vanlig adoption, måste industrin ta oro kring allt från hållbarhet till penningtvätt till vad som helst. Oavsett vad våra åsikter handlar om hur löjligt någon av dessa saker skulle vara, såvida de inte behandlas, med någon form av brett enad front och på ett vuxet sätt, inte bara genom att du vet, kallar folk till dumma namn eftersom de inte håller med dig , det kommer alltid att vara ett hinder. ”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link