Reddit grundare säger att ”Mycket” av hans innehav finns i Ethereum

I korthet

  • Alexis Ohanian dök upp på ”Squawk Box” för att diskutera kryptovalutor.
  • Han tycker att Ethereum har mycket potential.

Reddit grundare Alexis Ohanian avslöjade förra året att kryptokurvor representerar en del av hans investeringsportfölj. Hans riskkapitalföretag, Sju Sju Sex, har sedan dess deltagit i en Finansieringsrunda på 5 miljoner dollar för Bitcoin-belöningsapp Lolli och investerat i blockchain-infrastrukturföretaget QuickNode.

Men var lägger Ohanian sina egna pengar?

Åtminstone delvis i Ethereum.

”Jag tror Ethereum [has]åtminstone för det kommande året eller två, fick verkligen mest att bevisa, eller åtminstone mest potential att visa något för att det finns så många intressanta applikationer, ”sa Ohanian till Andrew Ross Sorkin på CNBC: s” Squawk Box ”i morse.” NFT är bara början på vad som byggs ovanpå Ethereum blockchain, och det är där många av mina innehav är uppriktigt. ”

till skillnad från Bitcoin blockchain, som oftast används för att skapa och handla säkert med digitala pengar, Ethereum blockchain bredare införlivar smart kontrakt kod som skär ut mellanhänder och låter människor bygga applikationer ovanpå blockchain. Det har främst utvecklats till två stora användningsfall: icke-fungibla tokens, eller NFT: eroch decentraliserad finansiering (DeFi).

NFT är digitala äganderätt, som mest används för att förmedla rättigheter till digitala tillgångar (såsom virtuella samlarobjekt, konstverk eller handelskort) eller fysiska. Under tiden avser DeFi alla finansiella serviceprotokoll som gör det möjligt för människor att låna ut, låna eller handla utan att gå igenom traditionella finansinstitut.

Båda områdena har sett snabb tillväxt under det senaste året. Cirka 60 miljarder dollar i token flyter runt i Ethereum DeFi-protokoll, enligt DeFi Pulse, jämfört med ungefär 1 miljard dollar för ett år sedan. NFT registrerade över 2 miljarder dollar i försäljning, mycket av det som kommer från Ethereum blockchain, som de ursprungligen dök upp på.

Även om Ohanian investerar kraftigt i Ethereum är teknologen öppen för vad som dyker upp och tror att USA måste gå lätt för att ge liknande blockchain-innovationer utrymme att utveckla. Med hänvisning till El Salvadors beslut nyligen gör Bitcoin till lagligt betalningsmedel, Sa Ohanian, ”Jag skulle, allmänt sett, inte förespråka en tung hand av någon form av reglering om detta. I slutet av dagen är det här möjligheter för oss att gripa och förhoppningsvis som ett land kan vi luta oss in i de bästa delarna av detta.”Source link